Любопитно, Новини|31.05.2018 18:02

ДГ „Мики Маус“ изпрати от НМО 6-годишните си „абитуриенти“

Шестгодишните, деца от подготвителната група на ДГ „Мики Маус“ в Габрово, получиха в Националния музей на образованието първите си удостоверения, с които ще влязат в училище.

снимка: НМО – Габрово

Директорът на „Мики Маус“ Радина Цанева всяка година спазва традицията – да изпрати бъдещите първокласници от мястото, което съхранява паметта на българската просвета и образование.

снимка: НМО – Габрово

Изпращането на малките абитуриенти започна с тематична разходка в експозиционните зали и възстановките на музея, след което деца, родители и семейства – представени с няколко поколения, се събраха на тържество в кинозалата на НМО – Габрово.

снимка: НМО – Габрово

Учителите на подготвителната група Михайлова и Петрова, и помощник-възпитателят Минева изненадаха гостите с мултимедийна презентация с над 140 снимки за годините на 29-те деца в градината.

снимка: НМО – Габрово

Бъдещите ученици се справиха и с годишното публично изпитание, като доказаха, че националната история се гради на регионалната.

снимка: НМО – Габрово

В първи клас те ще могат да разказват кой е Васил Априлов, Николай Палаузов, Ран Босилек, Пенчо Семов, Иван хаджи Беров, Иван Калпазанов.

снимка: НМО – Габрово

Освен удостоверение, всяко дете получи албум със снимки и лично писмо от г-жа Михайлова и г-жа Петрова, в което те пожелават на шестгодишните абитуриенти: „Запази добротата на детската душа! На обичта отвръщай с обич! Не се плаши от трудностите и смело върви напред! Мечтай! Всичко е в твоите ръце и ние вярваме в теб!“

снимка: НМО – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар