Крими, Новини|30.05.2018 18:05

Висш чиновник е заловеният бракониер в яз.“Христо Смирненски“

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Висш държавен служител, от Главна дирекция „Надзор на язовирни стени и съоръжения към тях“ (НЯСС) за Централна Северна България – офис Велико Търново, е заловеният бракониер, извършващ с лодка риболов в забранения за това целогодишно язовир „Христо Смирненски“, захранващ с питейна вода Габрово.

Това обясни днес пред габровски журналисти Красен Колев, главен инспектор в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, отдел „Централен Дунав“ – Русе. Заловеният да бракониерства в язовир „Смирненски“ висш държавен чиновник е с адресна регистрация в Габрово.

снимка: ИАРА

По думите на инспектор Колев в продължение на 6 часа служители на сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Габрово, заедно с инспектори на ИАРА – Габрово, са наблюдавали бракониера, който заедно със свой помагач извършвали незаконния риболов на бяла риба.

Следени са как изваждат риба от водата и дори навлизат в санитарно – охранителната зона на водоема. Акцията по тяхното задържане е започнала сутринта на 16 май и е приключила следобеда същия ден.

При излизане от язовира двете лица били задържани и изяснена тяхната самоличност. Държавният служител дори се легитимирал със служебната си карта на ГД „НЯСС“ и изпаднал в недоумение, заявявайки, че извършвал проверка по язовирната стена и нищо нередно нямало в това.

снимка: ИАРА

В хода на проверката била иззета гумена лодка, с дължина 3,80 м и двигател „Сузуки“. Пред проверяващите легитимиралият се с карта чиновник заявил още, че лодката е негова, т.е. служебна. Обяснението му било, че бил на работа, поясни гл.инспектор Колев.

Плавателният съд, с който е извършвано бракониерството, е бил теглен от лек автомобил на НЯСС, в чиито багажник е била открита риба.

На място уличеният в бракониерство държавен служител не могъл да предостави протокол за извършване на проверка. Оказало се, че другото лице, което било с него, е абсолютно външен човек, нефигуриращ в списъка с лица, които се подписват при посещение на язовир „Христо Смирненски“, контролиран от ДАНС.

снимка: ИАРА

Двамата влезли в язовира по предлог, че висшият държавен чиновник ще извършва проверка на язовирната стена. През шестте часа наблюдение по нищо не личало, че се инспектирала стената. „Извършваха си чист риболов на тролинг“, категорично бе инспектор Колев.

Той определи постъпката на държавния служител като изключително нагла. „Прави го нагло по-скоро това, че пред очите на охраната на водоема, хора работещи по неговата поддръжката, си позволяват да влязат във водите на водоема и ловят риба съвсем спокойно.“

По думите на инспектор Колев за последната една година държавният служител е бил засичан няколко пъти в района на яз.“Христо Смирненски“. Проверяван е. Предупреждаван е устно, но не е имало основание за извършено нарушение.

По случая се води разследване. Образувана е полицейска преписка. Съставени са два акта, съгласно Закона за рибарство и аквакултура.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

10 коментара

 • Това са нагли лъжи и инсинуации на комунетата!!!
  Лично видях, че бракониерът беше Путин с лада Нива, а Медведьев му държеше въдиците!!!!

  При управлението на ОПГГЕРП такива работи не се случват.

 • Да не си мислите , че „висшият чиновник“ е назначен от ГЕРБ?
  НЯМА ТАКОВА НЕЩО!!!!
  Назначен е от Орешарски, защото са му наредили Пеевски и Доган!
  При марионетно американско правитвлатво по дефиниция не е възмпжно да има корупция, защиро в Америка корупция няма!!!
  Просто там си нямат американско посолство, което да казва кои са лошите и корумпираните…
  😆👷

 • Красимир Черния.Баща му го е натикал на този пост.Двамата са мушенници и тоя Черния продава бяла риба на магазини и рибарници

 • вилажерка, нещо за партийните назначения? м?

 • бсп – герб все един дол лайняри сте,ама се надпреварвате кой по по най!!! Ваща мама ненаяла се!

 • комунетата ша строят белене и ас сия незнам от кой да съм от герпъ ли или от бцпто и кат гледам бойкото май ша сам от бцп
  да живей пръча ми

 • Що бе Краси, ти наяде ли се, че ходиш да продаваш бракониерска риба?

 • Заморожен е само носорогският пенис в сфинктера ти, Свиньо 👶
  И алкохолният дестилат в главата на Потрошенко.

 • Пръчът – моята майка ще бъде награден от висшето партийно ръководство на Парчовци в категорията „Поддържаща роля“ за приносът му в борбата срещу комунетата. Когато пиша от зекретната землянка, пръча тича по една лента и така прави ток за правеца.

Напиши коментар