Култура, Новини|16.05.2018 11:17

„Аз съм Българка!“ ще бъде представен в Милано


На 9 и 10 юни авторският проект „Аз съм Българка“, на младия габровски фотограф Радослав Първанов, ще бъде представен на най-мащабното българско фолклорно събитие извън родината. Тогава в Милано, под наслов „Нашенските обичаи“, ще се състои четвъртото издание на пътуващия събор „На мегдана на другата България“ – поле за изява на групи за български фолклор, създадени от нашите сънародници зад граница.

Националният проект „Аз съм Българка“ получи специална покана за участие в това внушително събитие. Това е първото представяне на проекта, филма и фотоизложбата извън България и отговорността на екипа определено е голяма.


Авторът на идеята ще присъства на събора, заедно с част от участничките в първата част от проекта, като за публиката в Милано специално е подготвен интерактивен продукт, който ще бъде показан за първи път.

Освен стотиците участници, организаторите очакват многохилядна публика, която да подкрепи мащабната фолклорна изява.

Радослав Първанов ще сподели пред нашите съотечественици постигнатото от проекта за изминалата вече една година от официалното му представяне, активната работа по втората част „Аз съм Българка!“ – Продължението, както и кампанията за набирането на средства за издаването на триезичния фотоалбум „Аз съм Българка!“ – Историята.


Голямата новина е, че веднага след събора в Милано Радослав Първанов ще отговори на поканата да представи творбите от фотопроекта си в Седмицата на фотографията в Милано – Milano Photo Week, един от най-престижните форуми на фотографското изкуство в света.

По този повод 24-годишният фотограф подготвя специално създадена изложба от цветна фотография, която ще запознае участниците и посетителите на MPW 2018 със знакови исторически места в България и красотата на българската девойка, облечена в богата народна носия.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар