Новини, Политика|04.05.2018 8:00

Отговор на Петър Курумбашев до Българската стопанска камара


Уважаеми госпожи и господа,

Категорично не приемам Вашето твърдение, че „в продължение на около година официалната позиция на българските евродепутати остава размита и неясна“, тъй като, искам дебело да подчертая – то противоречи на фактите.

По моя инициатива, през октомври 2017 г., единодушно всички български представители в Европейския парламент приеха обща позиция относно законодателния пакет за мобилност в ЕС. Инициирахме и обща среща, заедно с румънските ни колеги, които също се присъединиха към тази позиция през декември 2017 г.

Отделно от това, многократно – както в пленарна зала, така и в рамките на заседанията на Комисията по транспорт и туризъм и в работни групи в Европейския парламент, съм отстоявал българския национален интерес и интереса на българските превозвачи. Изказването е от 17 май 2017 г.


Не на последно място, като член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП внесох необходимите изменения по докладите, които са част от т.нар. „Пакет за мобилност“, които бяха приподписани и от част от моите колеги, български представители в Европейския парламент.

Считам, че твърдението Ви е изключително некоректно, особено и с оглед на факта, че съм изразил позицията си много преди БСК да е била запозната с проблема. Не е коректно хора, които работят година и половина по темата, да бъдат атакувани по този начин публично – още повече с неверни факти.

Петър Курумбашев,
Член на Европейския парламент

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар