Новини, Политика|15.05.2018 9:23

Китайци отново проявиха интерес към тунела под Шипка

снимка: МРРБ

Китайският конгломерат „СИТИК Констракшън“ проявява инвестиционен интерес към изграждането на тунела под Шипка и автомагистралата Русе – Велико Търново. Това стана ясно на среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с представители на китайската компания.

„Крайно време е да положим основите на едно дългосрочно и устойчиво партньорство между България и китайския бизнес, каза на срещата министър Нанков.

В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за подписване на Меморандум за сътрудничество, включващ конкретни параметри за публично-частно партньорство.

„Ще бъда щастлив, ако успеем да отбележим напредък в нашите съвместни усилия за реализиране на инфраструктурни проекти под формата на публично-частно партньорство“, подчерта по време на срещата министърът и допълни, че за напредъка на бизнес отношенията между България и Китай ще допринесе и предстоящият форум 16+1, в София – инициатива, целяща да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

6 коментара

 • Защо от два месеца е заграден тротоара до Рачо Ковача, а вътре не работи никой?
  Това ли е магическият начин, който измисли Мажоретката и сие Гербово да се превърне в Брюксел?!?

  • Защото обекта вече е започнал. Това е обект, който нормално се прави за 1 месец, но общината е заложила една година, понеже няма как за един месец да се да се похарчат толкова пари, понеже бие на очи. Затова ще има да си го гледаме така заграден тротоара или по един двама работника ще се шляят, колкото хората да си мислят, че се прави нещо. За справка: долния пешеходен мост, койт вече две години се прави и струва 2,5 милона лева. Смятайте за какви кражби става въпрос !

 • Хей г-н Любопитен,
  Я се сети твоя избор многоуважавания г-н Белчев а.к.а. Шрек, що за тъпотия сътвори в реката, точно пред БЧК – вместо да изчисти коритото от растителността, …СПРИ И ЗАМЪЛЧИ! Гениално решение – ще привържем храстите и ще кажем, че е лозе?!???!! в реката … ама защото е хумористично.
  Ха …ха… ха..
  Дори малоумните севлиевци не разбраха Нео Ком хумора на този хуморист от галактическа величина.
  Не е особено трудно да се предположи (за интелектуално НЕограничените от нас), че започване на същинските строителните работи във възможно най-натовареното откъм пешеходци време – празник на града, балове на зрелостници – не е най-доброто решение.
  Очаквам (лишен от звено в еволюционен план) въпрос: “ам защо го отрадиха уе? Що не изчакаха уа?” Отговарям: защото участниците в движението (пешеходци и ППС) имат нужда от време за адаптация, във връзка с временната организация на движението.

 • Свиньо, тогава затворете прохода Шипка и насочете движвнието през тунела, щото на герберо-питеците ще им трябват десет гидини, докато свикнат с мисълта, че Цар Тиква няма са го п0строи и само залъгва електората!!!

 • Дам много добре казано мога дам пример Източна улица все още има хора които не са схванали че улицата не е пусната и не може да се минава от там а я правят от 2 години. Така че 3 месеца са малко трябва по голям буферен период.

 • Да ви е честит тунела под Шипка, драги габровци, който според гадната комунистическа гнида бойко българомразец вече е в експлоатация.

Напиши коментар