Свържи се с нас

Култура

Бизнесът осигури безплатни билети на абитуриенти – отличници довечера за концерта на Мери Бойс Бенд

55 абитуриенти – отличници, ще бъдат довечера на концерт на Мери Бойс Бенд безплатно


Местният бизнес в Габрово подкрепи инициативата на Народно читалище „Будителите – 2017“ „Запявам, защото познавам и обичам“, насочена към възпитанието на музикален вкус и култура у младите хора и купи билети, които бяха предоставени от доброволци на читалището на ръководствата на габровските средни училища, за да достигнат до абитуриенти – отличници или социално-слаби деца с интерес към музиката.

Собственици и управители на фирми: Галя Банковска – „Веда Консулт“ООД, Димитър Баджаров – „Баджо“ЕТ, „Технополис“, Евгени Казаков – „Хералд“ и госпожа Клаудия Швамбергер купиха 10 или 15 билета, които осигуряват на младите хора безплатен вход за концерта тази вечер.
Мери Бойс Бенд представя новия си албум „Щастливи дни“ за пръв път от 19:00 ч., в зала „Възраждане“, а официалната премиера е 10 дни по-късно в София.

На концерта ще прозвучат и любими песни от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“ и „Дългият път към дома“.

Клубът на будителите, към едноименното читалище, вече има принос към патриотичното и музикално възпитание на подрастващите в Габрово чрез друга инициатива в последните три години – Караоке на българската училищна и патриотична песен, реализирано в няколко габровски училища, в малки населени места на общината, както и на площад „Възраждане“ миналото лято, където българската естрада от последните три-четири десетилетия взе превес.


Наред с други популярни български песни, хитовете на Мери Бойс Бенд „Непознати улици“, „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“ вече са в учебниците по музика. Въпреки това подрастващите демонстрират по-скоро тревожен музикален вкус.

Това даде повод на НЧ „Будителите 2017“ да покани Мери Бойс Бенд с концерта-премиера в Габрово. А така също и да разработи и представи пред програма „Култура“ на Община Габрово проект за Съботни евъргрийни, чиято реализация предстои.

За концерта довечера организаторите получиха подкрепата и на ДТ „Рачо Стоянов“, фирма „Сигнал“, „Бумеранг“ радио, „Дарик-нюз“, фирма „Полипрес“, вестник „100 вести“ , „Габрово Нюз“ и ИМКА-Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. ???

  08.05.2018 at 15:58

  Последно 10 или 15 билета???

 2. ??

  09.05.2018 at 9:31

  Или 55 – така пише на подзаглавието на началната страница?

 3. Така, имам следните въпроси към широката габровска общественост. Първо кои са „Мери Бойс Бенд“, второ какъв бизнес има в Габрово ( нещо не се забелязва )и трето но не на последно място, каква е тая подигравка 10 фирми купили 10 или 15 билета. То мен няма да ме сбъркат 100-150 лева за билета щом ще е за дарение, но такива „големи“ фирми да купят толкова малко билети е смешно, подиграват се с децата!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Дружеството на троянските художници гостува в Севлиево

На 14 ноември, четвъртък, от 17.30 часа в градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево ще бъде открита изложба на Дружеството на троянските художници. Това е представителната изложба на дружеството с богато многообразие от стилове.

Севлиевци и гостите на града ще могат да се насладят на произведения в от живопис, пластика, керамика и иконопис, създадени от ръцете на творците от Троян.

снимка: Община Севлиево

Посетителите на художествената галерия ще могат да разгледат творби на известните керамици и живописци от Троян като Цветан Донковски, Цвятко Дочев и Енчо Ганковски.

Дружеството на троянските художници е сред най-известните у нас. Експозицията с произведенията им ще остане в галерията до средата на декември, когато пък ще бъде открита коледната изложба на севлиевските художници и приложници.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„Балканската музика“ на Николина Чакърдъкова пристига в Севлиево

Любимата на хиляди българи фолклорна певица Николина Чакърдъкова ще изнесе концерт-спектакъл „Балканската музика“ в Севлиево. Следващата сряда, 13 ноември, тя ще огласи с песните си Дома на културата „Мара Белчева“.

Народната певица е подготвила за феновете си изпълнения с най-обичаните български народни песни. Всички те ще бъдат изпълнени под ръководството на диригента Левон Манукян.

снимка: Община Севлиево

В спектакъла ще се включат танцьорите и актьорите от трупата на Николина Чакърдъкова, а сценарият за представлението е подготвен от Юлия Манукян.

Организатори на събитието са „Импресарио Иванов Мюзик“ с любезното съдействие на Община Севлиево.

„Очакваме ви в сряда, 13 ноември, от 18.00 часа в Дома на културата „Мара Белчева“. Билети се продават на касата на културния дом, а справки можете да направите на телефон: 0675/3 27 29.“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„Златните славеи“ от ДГ“Мечо Пух“ – отново на върха

Първо място за квинтет „Мечо Пух“, в състав Сияна Христова, Йоана Пашова, Теодора Събева, Адел Митрофанова и Кремена Добрева, и второ място за квартет „Мечо Пух“ – Адел Митрофанова, Теодора Събева, Габриела и Боян Борисови.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Така приключи ХІІ-то издание на Регионалния музикално-фолклорен конкурс „Златен славей“ за децата от ДГ „Мечо Пух“. Талант, неуморен труд и любов към „всичко българско и родно“ – това може накратко да се каже за малките палавници, които не престават да ни радват с огромни успехи във всички фолклорни конкурси и фестивали всяка година.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

„Поклон пред вас, талантливи български деца! Поклон пред вас, отдадени на професията преподаватели! Поклон пред вас, родители, които възпитавате истински българи! Заради вас е жив българският дух, заради вас ще я има „държавата на духа“/Дм.Лихачов/.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово
снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Защото духовното и фолклорно богатство на България, създавано с векове, трябва да пребъде!“, сподели след поредния успех на малчуганите директорът на ДГ „Мечо Пух“ г-жа Силвия Митрофанова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица