Новини|03.05.2018 11:00

Таня Христова бе в Южна Корея за среща на творческите градове

снимка: Община Габрово

Кметът на Таня Христова взе участие в провеждащия се за втора поредна година Международен творчески семинар и среща на признатите от ЮНЕСКО градове в направление занаяти и народни изкуства. Срещата се проведе в гр. Ичеон, Южна Корея, в края на април и се организира от кмета на града г-н Дон.

снимка: Община Габрово

Като новоприет член на мрежата, Габрово взе участие с презентация, даваща информация за града и основните творчески активи, с които разполага и се гордее.

снимка: Община Габрово

Основната цел на работната среща бе подобряване на сътрудничеството между отделните членове на Мрежата от творчески градове към Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО), в направление занаяти и народни изкуства и установяването на бъдещи контакти между тях.

снимка: Община Габрово

Първите представители на мрежата ще посетят Габрово още в началото на септември, по време на Международния панаир на традиционните занаяти в ЕМО Етър“, който ще се проведе от 6 до 9 септември т.г.

снимка: Община Габрово

На форума присъстваха 51 майстори и представители на официалните власти от 19 страни, сред които Япония, САЩ, Китай, Индонезия, Филипините, Италия, Франция, Тайланд, Турция, Саудитска Арабия, Бахамите, Конго.

снимка: Община Габрово

По време на срещата Кметът на Габрово взе участие в откриването на „32 Фестивал на керамиката“ в гр. Ичеон, едно от най-представителните събития в Южна Корея, което събира на едно място занаятчии от цял свят.

снимка: Община Габрово

Фестивалът предоставя възможности за активна и полезна обмяна на информация, свързана с процеса на производство на керамични изделия. Град Ичеон е един от водещите в страната центрове на керамиката и порцелановата индустрия.

снимка: Община Габрово

В края на октомври 2017 г. Габрово стана втория български град след София /град на киното/, чийто културен потенциал е оценен много високо от Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) и става част от мрежата на Творческите градове, в направление занаяти и народни изкуства. 64 нови града от 44 държави са определени да влязат в мрежата от генералния директор на организацията по това време Ирина Бокова.

снимка: Община Габрово

Като част от Мрежата от Творчески градове, Габрово придобива шанса да реализира инициативи с международно съдържание, участия, измерения, стойности и публики, които ще подпомогнат културното и икономическо развитие на града, превръщайки го в креативен и устойчив, ще даде възможност за стимулиране на обществената активност, младежката заетост и развитието на културния туризъм, културните и творческите индустрии, в съответствие с Дневния ред за устойчиво развитие 2030 на Обединените нации и Новия дневен ред за развитие на градовете.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

7 коментара

 • Браво!!!
  Оползотворихме 10 000 от 30 000 , заделени за екзотучни дестинации на Танчето.
  Левски и Ботев точно така са правели с народните пари и това категорично доказа, че не не са били русофили!!!
  Точка по въпроса.

 • Ким Чен Ун е отправил официална покана Танчето да прескочи до Пхенян.Ще бъде направена презентация в трудовите лагери как се озеленяват площи.След това ще покаже на Великия Вожд кръговите кръговите кръстовища в Габрово.Дано Вожда да се впечатли от тях и да ги приложи в оризовите плантации

 • Кметът на Сеул поканил Танчиту да остане в Мажоретния Ансамбъл на Южна Корея!!!
  Според 98% от анкетираните габровци решението му е правилно!!!!

 • 2011 – Египет
  2013 – Асад маст гоу ✌

  2016 – Турция , Пердоган маст гоу ✈

  2017 – Унгария – Орбан е диктатор!

  2018 – Путин маст гоу!

  Мишън акомплишид!!!

 • Танчиту се завя на другия край на света с народни пари за да нищоправи. Поне да и бяхте купили нова рокличка, че с тази е е#ати грозотията.

Напиши коментар