Свържи се с нас

Новини

БСП – Габрово отбеляза Деня на труда

Published

on

снимка: БСП – Габрово

Първомайско тържество събра десетки габровци в парк „Маркотея“, които отбелязаха Международния ден на труда и работническата солидарност. Събитието по традиция се организира от структурата на БСП в Габрово и премина под мотото „Срещу мизерията и грабежа“.

снимка: БСП – Габрово

В празника се включиха народният представител от левицата Кристина Сидорова, областният председател на БСП Николай Григоров, председателят на общинската организация на социалистите Здравко Кънчев, членове и симпатизанти на партията.

снимка: БСП – Габрово

Присъствалите на събитието имаха удоволствието да се насладят на хубава българска музика и да наблюдават участието на Клуба за народни танци „Балканджии“ към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ – кв. Бичкиня, и заедно с тях да се хванат на първомайското хоро.

снимка: БСП – Габрово

Празникът в парк „Маркотея“ беше открит от областния председател и общински съветник от БСП Николай Григоров.

снимка: БСП – Габрово

Приветствие отправи и лидерът на левицата в Габрово Здравко Кънчев. Народният представител Кристина Сидорова изказа своята благодарност към хората на труда, които с усилията си всеки ден работят за по-доброто бъдеще.

снимка: БСП – Габрово

„Време е, Вие хора на труда да получавате достойно заплащане и по-добри условия на труд. Време е да сложим край на мизерията и грабежа. Изказвам своето дълбоко уважение към хората с побелели коси, съградили с ръцете и труда си България и Габрово. Извинявайте, че не успяхме да съхраним построеното от вас, но вярвам, че сме си научили уроците си и няма да допуснем повече разруха“, заяви Сидорова.

снимка: БСП – Габрово

снимка: БСП – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Възмутен комунист

  01.05.2018 at 15:13

  Тъпи продажни комуняги!!!
  Защо не снимахте празното езеро, дето и жаби даже няма в него?
  И се правите на опозиция.
  Отрепки нищожни.

 2. Вилъджер

  01.05.2018 at 15:56

  Кату бях малку пиунерчи, най убичах да одя на Първумайскъта мънифестация и да развявам чирвенуту знами!!!
  Сига съм примерен соросуид и развявам саму знамиту на НАТУ и амириканскуту знами, за да ми привеждат грантувити.

 3. ОПГ ГЕРП

  02.05.2018 at 10:06

  са дебели уроди, паразити и кръвосмешени читаци. очевадно.
  Чак от централния плаж в Созопол се види.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Екстрадират трафикант на хора, дирен и за сводничество в Германия

Published

on

С определение от вчера, 4 юни, на основание от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, състав на Окръжен съд – Габрово взе мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на установения в Габрово българския гражданин, с инициали В.П.

Целта е осигуряване участието на същия в производство по изпълнение на Европейска заповед за арест. Тя е издадена на 30 август м.г. от Районен съд в Мюнхен, Федерална република Германия, във връзка с разследване за извършени престъпления на територията на същата държава – трафик на хора и сводничество.

С оглед доказателствата по делото Окръжен съд – Габрово счете, че спрямо исканото лице следва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като по този начин ще се гарантира участието на В.П. в производството за разглеждане по същество на издадената Европейска заповед за арест.

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране в 3-дневен срок пред Апелативен съд – В. Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица