Икономика, Новини|30.04.2018 11:19

Изтича срокът за подаване на декларацията за облагане на доходите


От офиса на НАП в Габрово напомнят на своите клиенти, че срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича днес, 30 април. Трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне.

Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията е по Интернет с ПИК. Персоналният код може да се получи безплатно в салона за обслужване на клиенти на ул.“Радецка“ 11.

Декларациите могат да се изпратят още чрез интернет, подписани с електронен подпис, както и да се подадат по пощата, с обратна разписка в пощенските станции в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна.

До момента в цялата страна са приети 435 000 декларации, като почти половината от тях са изпратени в НАП по електронен път – с ПИК или електронен подпис. До 26 април в габровския офис на приходната агенция са приети 7 465 декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ. От тях 3 093 са приети по електронен път с електронен подпис или ПИК.

В офисите на български пощи са приети 453 декларации, а в салона за обслужване на клиенти 3 919 декларации.

Габровските данъчни напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат без такси с банкова карта. Това става по два начина – чрез е-услуга, достъпна чрез Портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салона за обслужване на клиенти в центъра на града.

Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на сум

и към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар