Иво Сиромахов разговаря с габровци „За българските работи“

снимка: Tetradkata.com

В последния петък на месец април, в Габрово гостува писателят, драматург и сценарист от „Шоуто на Слави“ – Иво Сиромахов. Събитието се състоя в Художествената галерия „Христо Цокев“ пред погледите на десетките почитатели на известния гост.

Събитието е част от поредицата срещи с популярни български писатели, които литературният сайт Tetradkata.com организира, този път в партньорството с книжарници „Хеликон“.

Основната цел, при организирането на тази срещи, бе да се предостави възможност на габровските читатели да се докоснат до различни съвременни автори.

До този момент гости са били габровският поет Минчо Г. Минчев, д-р Иван Христов от Института за литература към БАН и поетът Петър Чухов.

Заглавието на разговора с Иво Сиромахов в Габрово бе под надслов „За българските работи“, тъй като акцентът падна както върху литературата, така и върху обществено значими теми. Форматът беше под формата на разговор между организатори, публика и гост.

В рамките на почти два часа Сиромахов сподели интересни истории, покрай написването на книгите си, неговата работа и отговори на многобройните въпроси, зададени му от организаторите и публиката.

Специално внимание беше обърнато на запитванията към Иво Сиромахов, които от няколко седмици можеха да му отправят неговите почитатели на страницата във фейсбук на литературния сайта Tetradkata.

Ето и някои от тях:

На въпроса на Диана Колева от Габрово: “Отговорен ли е писателят пред читателите? За какво?“, Сиромахов отговори положително, но подчерта, че според него една книга не може да превъзпита или промени човек, тъй като тази задача има единствено семейството и средата, в която израстваш.

снимка: Tetradkata.com

На въпроса “Колко време на ден отделяте за писане?“ на Кристиян Стефанов от Габрово, гостът сподели, че това фактически е свързано с неговата основна работа на сценарист и няма ден, в който да не пише.

Иво Сиромахов представи накратко и своята нова книга “Скарлет + Иво =ВНЛ” (изд. Сиела, 2018). Тя се явява своеобразно продължение на историята от “Моят таен любовен живот” (изд. Сиела, 2014).

За музикалното оформление на събитието се погрижиха Весела Иваничкова и Нора Димитрова, а Йоана Йорданова беше подготвила и прочете ревю на книгата „Очила“ на Иво Сиромахов.

В края на срещата, публиката се срещна отблизо с популярния гост. Много от неговите почитатели искаха да получат автограф и той дълго и с радост пишеше пожелания върху първите страници на своите книги. Всички споделяха с него впечатления от прочетеното до този момент и актьорските му превъплъщения в „Шоуто на Слави“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

Напиши коментар