Новини, Общество|27.04.2018 16:59

Ученици от „Васил Левски“ с грамоти от „Детското полицейско управление“

снимка: ОДМВР – Габрово

Ученици от НУ „Васил Левски“-Габрово представиха Габровска област в националното състезание „Детско полицейско управление“.

Спортната инициатива се проведе в Националната спортна академия „Васил Левски“ в София. В надпреварата участваха отбори от всички областни центрове в страната.

Габровска област бе представена от доброволци в Детското полицейско управление към НУ „Васил Левски“-Габрово.

снимка: ОДМВР – Габрово

Четвъртокласниците Симона Христова, Жени Живкова, Дениз Иванов и Ясер Абулибде демонстрираха знания и умения в три дисциплини, включващи теоретична и практическа част: „Полицейска лична защита“, „Безопасност на движението по пътищата“ и „Оказване на първа долекарска помощ“. Децата бяха придружавани от техният училищен ръководител Петър Проданов, и от ст. инсп. Емил Петков и инсп. Димитър Христов от Районно управление-Габрово.

снимка: ОДМВР – Габрово

В края на спортния празник малките полицаи имаха възможност да наблюдават демонстрации с участието на служители от специализирания отряд за борба за тероризма и да научат повече за спецификата при работа със служебни кучета и за дейността на конната полиция.

снимка: ОДМВР – Габрово

Представителният отбор на Габровска област се завърна с грамоти, много подаръци, нови приятелства и положителни емоции след участието си в националната проява.

снимка: ОДМВР – Габрово

Състезанието бе организирано от Главна дирекция „Национална полиция“ със съдействието на Спортна асоциация на МВР и Български младежки Червен кръст.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар