Новини, Общество|27.04.2018 16:44

Отборът на ПМГ спечели областното по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово е победител в областния етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2018”, което бе проведено на 26 април в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Габрово. В него взеха участие отборите, класирали се на I-во място в общинските етапи на надпреварата.

Състезанието е традиционно и се утвърди като една необходимост, свързана с подготовката на подрастващите за защита и самозащита при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Целта му е не само да се проверят на практика знанията, уменията, сръчността и съобразителността на учениците за действие при различни критични ситуации, придобити в основния курс на обучение за действие при бедствия, но и да се мотивират към по-нататъшна подготовка за действия, свързани със защитата на населението при природни бедствия, промишлени аварии, катастрофи и пожари.

Надпреварата протече в два етапа. Първият етап включваше проверка на теоретичните знания на учениците чрез решаване на тест.

Във втория етап отборите показаха подготовката и уменията си за справяне с различни критични ситуации – земетресение, наводнение, замърсяване с промишлени отровни вещества, използване на индивидуални средства за защита, оказване на първа долекарска помощ и пожарна безопасност.

След оспорваната надпревара на първо място с 282,5 точки се класира отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – гр. Габрово. Втори с 260 точки остана отборът на ОУ „Проф. П. Николов Райков“ – гр. Трявна, трети с 259,5 точки се класира съставът на СУ „Васил Левски“ – гр. Севлиево, а четвърти с 244 точки – СУ „Максим Райкович“ – гр. Дряново.

За всички отбори имаше купи, грамоти и награди, осигурени от „Сдружение за подпомагане на партньорството Тун – Габрово“ от гр. Тун, Швейцария и Противопожарната служба в гр. Тун, Швейцария.

снимка: Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Габрово

Победителите в състезанието – Аделина Андреева, Виктория Христова, Мария Гьопсалиева и Александра Недкова- ученици от VII „б“ клас на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – гр. Габрово, ще представят област Габрово на Националния етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар