Свържи се с нас

Новини

Габрово ще отбележи 80-годишнината на първия демократично избран кмет

снимка: Община Габрово, Архив

80-годишнината на първия демократично избран кмет на Габрово Иван Ненов ще бъде тържествено отбелязана в понеделник, 30 април.

Събитието ще се проведе в Ритуалната зала на Община Габрово от 17.30 часа.

Организатори на тържественото отбелязване са Граждански комитет „Памет габровска“, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ и Държавен архив – Габрово.

Иван Ненов е избран за кмет след изборите, проведени на 13 октомври 1991 г. до 12.11.1995 г. Роден през 1938 г. в Габрово.

Един от наследниците на трикотажна фабрика „Бр. Иванови“ ООД, национализирана през 1947 г. Дипломиран физик.

Работи в продължение на 29 години в завод „Промишлена електроника“. Директор на „Мехатроника“ ООД от 1989 г. до 1991 г. Кмет на Габрово от 1991 г. до 1995 г. Бил е Председател на Общински съвет – Габрово от 1995 г. до 1999 г. Той е и един от основателите на партия „Всичко за Габрово“, от чиято листа е избран за общински съветник за периода 1999 г. – 2003 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Искам да се представя на всички които коментират тук постояно. Аз съм много мръсна уличница ниска и изрусена. Загоряла даже. Искам да обявя и да се знае: Виладжъре много ми харесвам ще те изпапкам целият!

 2. Подготвителните работи за полагането на газопровода „Северен поток 2“ ще започнат в най-скоро време в изключителната икономическа зона на Финландия. Това съобщи операторът Nord Stream AG, цитирана от ТАСС.

  Компанията уточни, че работите ще се изразяват в очертаване на трасето чрез заравняване на морското дъно. Първата фаза на този процес ще продължи до средата на юни.

  Ще бъде извършено и разчистване на дъното от 87 боеприпаса от времето на войната, намерени по маршрута на тръбите. Ще бъдат поставени и поддържащи конструкции за предпазване на съществуващата инфраструктура. Тези мерки е разчетено да продължат през целия пролетно-летен период.

  По-рано през април Финландия издаде на проекта за газопровод две нужни за началото на работите разрешителни – за използване на нейната изключителна икономическа зона и на териториални води. Дотогава строителството беше разрешила също и Германия.

  Още по темата

  И Финландия дава зелена светлина за „Северен поток“ 2

  „Северен поток 2“ се предвижда да бъде въведен в експлоатация в края на 2019 г. Тръбопроводът трябва да мине по дъното на Балтийско море от руското крайбрежие до германското. Пропускателната способност на двете тръби е 27,5 милиарда куб. м газ на година. Новият газопровод ще удвои мощността на съществуващия „Северен поток“ и в основни линии ще повтори маршрута му.

  Той ще заобиколи транзитните държави Украйна, Беларус и Полша и другите източноевропейски и балтийски страни и ще премине през изключителните икономически зони и териториални води на пет държави – Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.

  /БТА/

 3. DEREK STOCKER

  29.04.2018 at 10:06

  If the current Kmets support staff read this please consider supporting the boys of Gabrovo Kricket Klub (The BLACKSMITHS).

  The new cricket field at Armenite Village will be host to a team of International Nomads on Sunday 20th May.

  Then a little later, the weekend of either 26/27th May or 2/3rd June Blacksmiths host a touring team coming from New Delhi, India. This club is called ROYAL SCOTT Cricket Club.

  Not too far from Gabrovo a new cricket club formed by British and Australian Ex-Pats will also host the tourists.

  Gostilitsa Cricket Club has the full support of the village Kmet and also the Kmet of Dryanovo.

  Gabrovo Kricket Klub has a FaceBook page where updates are posted.

  All spectators are very welcome free of charge. We are hoping the community will like Cricket Sport and adults and children may want to learn how to play.

  BRAVO to the Gabrovo boys who have worked six years on the ground namely…IVAILO KATARSKY…PETER ANTONOV AND….VENKO SIMEONOV KLOX.

  The first match last season was against a team from Sofia’s NSA…National Sports Academy and the last match was a local derby match between rival, neighbours and friends, GKK versus Gostilitsa Horsepower

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица