Крими, Новини|27.04.2018 12:10

Затвор за изнаглял квартирант, окрал хазяина си

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Присъда от една година и четири месеца лишаване от свобода, при строг режим получи 24-годишен мъж за извършени кражби, по внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Габрово. Делото бе решено при условията на съкратено съдебно следствие.

Петър У. бе признат за виновен за това, че през периода 7 юли – 13 юли миналата година в Габрово, при условията на продължавано престъпление и при условията на повторност, в немаловажен случай, чрез използване на техническо средство – оригинален ключ, отнел чужди движими вещи от жилище и от лек автомобил, на обща стойност 2428,20 лева, от владението на собственика/негов хазяин/ без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият търсел квартира в Габрово и по този начин се свързал с пострадалия, който предлагал квартира в дома си. Двамата се договорили за сумата от 10 лева на нощ.

След няколко дни обвиняемият взел 40 лв. от пенсията на хазяина си. В следващите дни взел от жилището ключовете за притежавания от хазяина лек автомобил, отключил го и отвътре взел газов пистолет, 6 броя патрони и навигационна система.

Ден по-късно отново отключил автомобила и го подкарал в посока село Райновци, с намерението да го продаде на части. Тъй като обаче в с.Райновци не намерил лицето, което търсел, се върнал в посока Габрово, като на разклона за с.Новаковци катастрофирал и изоставил колата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар