Свържи се с нас

Новини

Набират проекти за „Габрово-град на творчеството, младежта и туризма“

Набират се малки проекти за каузата „Габрово-град на творчеството, младежта и туризма“

Published

on


От днес, 23 април, до 20 май може да подавате идеи за финансиране към Обществен дарителски фонд – Габрово. С общо 150 000 лева, осигурени от Фондация „Америка за България“, ще бъдат подкрепени проекти на НПО, читалища, компании и свободни професии, за да се реализира каузата „Габрово-град на творчеството, младежта и туризма“.

Размерът на отпусканите средства за един проект ще бъде от 1000 до 10 000 лева.

Идеите трябва да отговарят на някой от 8 приоритета на общността: насърчаване на бизнеса и предприемачеството; развитие на културата; развитие на неформалното образование; масов спорт и свободно време; екология и зелено Габрово; развитие на туризма; брандиране и комуникационна стратегия на Габрово и обединяване на общността. По схемата за ре-грантинг държавни, общински и ведомствени организации могат да участват единствено като партньори.


В периода 21-25 май Обществена комисия към Фондацията ще разгледа постъпилите предложения.

С цел осигуряване на максимална прозрачност и безпристрастност при оценяването на проектите, в Обществената комисия са включени 10 публични личности, които не са ангажирани към организации – потенциални конкуренти на кандидатстващите: представители на Обществен фонд – Габрово, на бизнеса и активното гражданство, на Областна администрация – Габрово, на Община Габрово, на Фондация „Америка за България“ и на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Формулярът и пълните насоки за кандидатстване са публикувани на сайта на ОДФ: http://odfgabrovo.org/.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

8 коментара

8 Comments

 1. Шнура

  23.04.2018 at 11:06

  Това е абсолютен оксиморон. Младежта в Габрово е най-силно представена от младежите от малцинствата, чиято единствена връзка с Габрово са социалните помощи. Туризъм и Габрово звучи като Варна – най-добрият планински курорт в България. Слезте на земята господа управляващи. И се огледайте.

 2. Таня Кратункова

  23.04.2018 at 12:04

  Габрово – град на циганите,недовършвните проекти и кретенизма!!!

  ГАРАНТИРАНО ОТ ОПГ ГЕРП!!!!

 3. Амврика vs Bulgaria традиционно подкрепя романизацията, гетоизацията и руинизацията на Габрово.
  Само така ще излекуваме простите му жители от русофобията и православието!!!!

 4. инфо

  23.04.2018 at 13:03

  Свинята пак не разбрала:
  Обяснявам за дебилла:
  Ще излекуваме ПРОСТИТЕ му жители от русофобията…
  Ама тя свунята точно затуй бавно загрява, щоту е от тая категория 😄

 5. :)

  23.04.2018 at 14:02

  плюя на вилажера.

 6. Виладжендър

  23.04.2018 at 14:15

  Апартамента ми в ЖК „Хиподрума“, който е най-елитния столичен квартал ( за това е изграден от панелки) е в отлично състояние. Хората от пасолството се грижат да е така.

 7. Ицо

  23.04.2018 at 14:52

  Какви мерки предприе офщината за 12 години за привличане на инвеститори, които да разкрият работни места? Колко работни места се отвориха и колко се закриха за 12 години? Хора не се привличат с градинки, а с възможности за достойно платен труд. В противен случай правите градинки не за габровци, а за циганите, които (се) заселват всеки ден все повече и повече.

 8. инфо

  23.04.2018 at 17:47

  От 2000-а досега Гербово е изгубило една трета от населението си, а са вкарани 10000 ромбовци.
  Това е резултата от титаничния напън на Мистър Кратунко.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Дупка като кратер тормози шофьорите в Габрово (снимки)

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Огромна дупка, заемаща почти цялата дясна лента на бул.“Априлов“, изправя „на нокти“ шофьорите. Това установи репортерска проверка на екип на „Габрово Нюз“, след подаден до медията сигнал от гражданин, алармиращ за проблема.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Насипаната с чакъл и инертни материали яма се забелязва твърде късно от водачите, които разбират за нейното присъствие на платното за движение едва, когато „скочат“ в нея, тъй като мястото изобщо не е сигнализирано.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Зейналият напълно неочаквано „феномен“ по родните пътища се намира след пешеходния светофар на бул.“Априлов“ в посока центъра на Габрово, в района на бившия машинен завод и тормози шофьорите от седмица насам.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

За да заобиколят „кратера“ на новия асфалт често пъти водачите инстинктивно навлизат в лявата лента в посока центъра, което ги поставя в конфликтна ситуация с останалите участници в движението, пресичайки пътя им.

Безспорно несигнализираната и опасна дупка на бул.“Априлов“ е предпоставка за пътнотранспортни произшествия, както през светлата, така и през тъмната част от денонощието.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Според запознати с пътната безопасност мястото ще стане още по-коварно, ако не бъдат предприети адекватни мерки и то да бъде асфалтирано навреме, тъй като в края на седмицата се очакват валежи и когато се запълни с вода рискът да се случи някоя беда нараства в пъти.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Това не само, че създава предпоставка за ПТП, но може да нанесе сериозни материални щети на преминаващите автомобили, особено на тези, чиито водачи не спазват ограничението на скоростта в населени места.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Припомняме, че причината за появата на дупката и нарязването на новата асфалтова настилка на централния габровски булевард бе в резултат от авария на водопровода, за която само преди седмица съобщихме.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Ще бъдат ли предприети адекватни и навременни действия от страна на компетентните органи, предстои да разберем. Докато обаче това стане факт Ви призоваваме да бъдете внимателни, когато преминавате покрай опасния участък на бул.“Априлов“.

Вашите новини, сигнали за всякакви нередности, мнения, събития, гледни точки можете да ни изпращате на редакционната поща: info@gabrovonews.bg, на профила ни във фейсбук или да се свържете с нас на телефон: +359 878 993 779. Ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Близо 8000 лева събра благотворителен футболен турнир

Published

on

През изминалия уикенд в спортна зала „Дан Колов“ в Севлиево се проведе благотворителен турнир по футбол за деца под наслов „Да помогнем на Мартин да пребори болестта“, организиран от Детска юношеска школа – Севлиево.

снимка: Община Севлиево

Истински футболен празник, в който участие взеха осем отбора, разделени в две групи по четири отбора. В първата група участие взеха: „Севлиево“, „Ботев“ (Дебелец), „Павликени“ (Павликени) и „Болярчета“ (Велико Търново), а във втората група разпределени бяха: „Севлиево – 2“, „Янтра 2013“ (Габрово), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Етър“ (Велико Търново).

снимка: Община Севлиево

Изиграха се 16 срещи при изключителен феърплей, а младите футболисти демонстрираха своите качества и умения на терена. Младите надежди на Севлиево се представиха добре за радост на публиката в Спортна зала „Дан Колов“.

снимка: Община Севлиево

До последната финална среща достигнаха победителите в двете групи – „Етър“ и „Болярчета“. Двата великотърновски отбора изиграха динамичен и интересен за наблюдаване двубой, в който младите „Болярчета“ се наложиха с 2:1 и вдигнаха Шампионската купа.

снимка: Община Севлиево

В спора за 3 и 4 място отбора на „Янтра 2013“ се наложи над „Ботев“ с 3:1. Купата за първо място остана в Севлиево след като състава на „Болярчета“, след награждаването, направи изключително благороден жест и подари купата на Марти и неговото семейство с пожелание за скорошно възстановяване и завръщане на терена.

снимка: Община Севлиево

Малкият герой Мартин Пенев, за когото играха младежите, е на 9 години от Севлиево и диагностициран е с левкемия. Събраната сума от благотворителния турнир е 7732.08 лв. Организаторите на турнира и семейството на малкия Мартин благодарят на всички, които помогнаха и превърнаха тези два дни в спортен празник.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Представят концепцията за бъдещето на зоопарка в Габрово

Published

on

Този петък, 21 февруари, от 17.30 часа в Заседателната зала на 3-тия етаж на общинската администрация Община Габрово организира публично представяне и обсъждане на Концепцията за бъдещото развитие на „Зоопарк – Габрово“. Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход до зала Възраждане на Общината.

Документът е разработен с цел да подпомогне процеса на лицензиране на Зоопарка, както и да конкретизира дейностите, които следва да бъдат извършени, за да отговори обектът на съвременните изисквания и да продължи развитието си в посока опазване на диви животински видове извън естествената им среда, чрез отглеждането и размножаването им при контролирани условия, развитие на образователни програми, осъществяване на природозащитна дейност и подпомагане на научно-изследователска работа.

В срещата ще вземе участие и г-н Валери Георгиев, началник отдел Биологично разнообразие в МОСВ, структура, отговорна за прилагане и контрол по наредбите за зоопарковете (Наредба № 1/2006 г. на МОСВ и Наредба № 6/2003 г. на МОСВ).

Поканени да вземат участие са гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване и други заинтересовани лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица