Новини, Общество|20.04.2018 16:35

Почистиха 7,2 тона отпадъци до пречиствателната станция

снимка: Община Габрово

7,2 тона отпадъци престанаха да бъдат заплаха за природата. Екипът на регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово почисти замърсения терен, намиращ се в близост до Пречиствателната станция за отпадни води в областния град. Сред „находките на боклука“ се оказаха дрехи, бутилки, строителни и битови отпадъци, както и кънки за лед.

снимка: Община Габрово

Теренът беше основно почистен преди две седмици с помощта на тежкотоварна техника и очакванията на служителите на депото бяха за ревизия на мястото в проведената екоакция на 19 април.

снимка: Община Габрово

На място ситуацията се оказа различна. В периметъра на съществуващия път бяха открити „прясно“ изхвърлени отпадъци. В купчините с дрехи, биоразградими и битови отпадъци бяха намерени доказателства, които ще послужат за откриване на извършителите на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. Доказателствата са предадени на Общински инспекторат за последваща процедура.

снимка: Община Габрово

„Пролетно почистване 2018: Обери боклука“ продължава и днес, 20 април, когато ще бъдат почистени други нерегламентирани сметища, намиращи се в извънградски терени. В съботния ден, 21 април, служители на общинска администрация ще се насочат към замърсени терени в рамките на града.

снимка: Община Габрово

Повече от 18 тона отпадъци бяха събрани по време на днешната еко акция, осъществена от служители на Община Габрово, Общински инспекторат и фирма „Пътстрой-Габрово“ АД.

снимка: Община Габрово

Със съвместни усилия и въпреки дъждовното време, хора и машини се отправиха на 20 април към нерегламентирани сметища, намиращи се в района на кв. Беленци и с. Борики. От гористите местности бяха събрани строителни отпадъци, дюшеци и битов отпадък, а кантарната везна на Регионалното депо показа, че общото количество отпадък е точно 18 340 кг.

снимка: Община Габрово

Община Габрово информира, че е забранено нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, а извършителите на подобно деяние подлежат на санкция!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • Информираме ви, че досега наказани и глобени НЯМА И НЯМА И ДА ИМА, докато ОПГГЕРП е на власт.
    Знаем, че догодина ПАК всички боклукохвъргачи пак ще гласуват за боклуците от ГЕРБ!!!!

Напиши коментар