Новини, Общество|20.04.2018 10:15

Отбелязваме Деня на Земята с мащабно събитие в Габрово

снимка: Моника Минкова

За поредна година Община Габрово ще се включи в световната инициатива Ден на Земята.

Международният ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник, отбелязван ежегодно на 22 април от милиарди души по целия свят.

Събитието в Габрово, под надслов „Ден на Земята – Край на замърсяването с пластмаса“, ще се състои на площад „Възраждане“ в събота, 21 април, от 10:00 до 14:00 часа.

По време на инициативата ще се проведе състезание с отбори от габровските училища, които ще изработват проекти от отпадъци.

Ще бъде представена изложбата „Аз опазвам природата“, а част от събитието ще бъде и издание от кампанията „БИО отпадък за компост“.

По време на „Ден на Земята – Край на замърсяването с пластмаса“ ще бъдат съобщени и предварителните данни от „Пролетното почистване 2018: Обери боклука“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

8 коментара

 • Не снимайте цветята, а снимайтепо-отблизо счупените плочи на Площада и „щампования“ бетон пред Спортната, който изглежда като след натовска бомбардировка!!!

 • В ПарчоФци празнувами саму Деня на Свинята, рожденния ден на Другаря Шорош!!!
  Гасим ламбите и палим сФещи от чиста свинска лой и ядем само чиска кашерна хранъ!!!

 • Кратунко-Брат сади цветята, но не защото брат му е кукличка на Шорош и е вицециганизатор, а защото е вундеркинд.

  ФАКТ!!!

 • Отговор:
  Нещо, което съществува само в мокрите ти сънища 😊

  А действителната крадлива тъпа гнус си я описал отдолу, само че живее на Хумора, и затова няма да заселва ьигани и сирийци в Секстила.

 • Мотото на Свинщината за Деня на Земята: „Г#зът си рози закичи,че е оср@н даа не личи“!!!Димас изсипват с камиони боклуци безнаказано срещу Еврика комерс ,а Свинщината накрая сеят китки,че пари трябва да се крадат!!

 • Вилежерчо чакам те да прекараме един бойлер многу джилязу има ф негу идвай мойту мумче ша има за две бири и кибабабчита!!!

 • за какви мащаби говорите в запустяващо габрово? или имате предвид мащабното циганско заселване и в „инициативата“ ще участват манговците?

Напиши коментар