Новини, Общество|20.04.2018 10:15

Отбелязваме Деня на Земята с мащабно събитие в Габрово

снимка: Моника Минкова

За поредна година Община Габрово ще се включи в световната инициатива Ден на Земята.

Международният ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник, отбелязван ежегодно на 22 април от милиарди души по целия свят.

Събитието в Габрово, под надслов „Ден на Земята – Край на замърсяването с пластмаса“, ще се състои на площад „Възраждане“ в събота, 21 април, от 10:00 до 14:00 часа.

По време на инициативата ще се проведе състезание с отбори от габровските училища, които ще изработват проекти от отпадъци.

Ще бъде представена изложбата „Аз опазвам природата“, а част от събитието ще бъде и издание от кампанията „БИО отпадък за компост“.

По време на „Ден на Земята – Край на замърсяването с пластмаса“ ще бъдат съобщени и предварителните данни от „Пролетното почистване 2018: Обери боклука“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

  • Мотото на Свинщината за Деня на Земята: „Г#зът си рози закичи,че е оср@н даа не личи“!!!Димас изсипват с камиони боклуци безнаказано срещу Еврика комерс ,а Свинщината накрая сеят китки,че пари трябва да се крадат!!

  • за какви мащаби говорите в запустяващо габрово? или имате предвид мащабното циганско заселване и в „инициативата“ ще участват манговците?

Напиши коментар