Новини|19.04.2018 15:19

Почистиха коритото на Янтра под моста „Игото“

снимка: Община Габрово

Като част от кампанията „Пролетно почистване 2018: Обери боклука“ беше почистено коритото на река Янтра под моста „Игото“, информираха от местната общинска администрация.

Екоакцията се проведе днес, 19 април, в която се включиха служители от общинската администрация и от ОП „Благоустрояване“ – Габрово.

От реката бяха извадени повече от 10 чувала битови отпадъци, както и паднали дървета и храстовидна растителност, която преграждаше един от по-тесните участъци на скалите под моста.

снимка: Община Габрово

Създадена беше специална организация, при която тежките чували и падналите дървета бяха вдигани с въже до нивото на моста.

Утре, 20 април, предстои почистване на нерегламентирани сметища, към които ще се насочат служители на Общински инспекторат, ОП „Благоустрояване“ и техника на фирма „Пътстрой-Габрово“ АД.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Всяка година едни и същи общински служители ги тикат по мръсотиите да чистят, а нашите хора, с големите заплати и бързото кариерно израстване обикалят за снимките. Евала, машаала, ашколсун.

  • Общинските служители, които чистят, трябва да почистят боклуците не от реката, а от офщината. Тези, които чистят работят, а другите са калинките на управлението, които хайлазуват по цял ден и пречат на работата на останалите. Малко хора работят в офщината, много хайлазуват на топличко и мекичко.

Напиши коментар