Новини|17.04.2018 10:15

Две детски площадки ще бъдат обновени

снимка: Община Габрово

Две детски площадки в Габрово ще бъдат обновени и модернизирани със средства от тазгодишната кампания „За чиста околна среда“ и обявения от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

Сред постъпилите 907 заявления на общини и кметства с предложение за финансиране са 232 проекта със средства до 10 000 лв., сред които и проектите на Община Габрово: „Подобряване на детска площадка на ул. „Д-р Тота Венкова“, кв. „Трендафил ІІ“ и „Обновяване на съществуваща детска площадка и кът за отдих в кв. „Нова махала“. Общата стойност на двата проекта е 19 975,60 лв.

От кандидатствалите габровски училища финансиране до 5 000 лв. ще получат ОУ „Христо Ботев“ за проекта „Да опазваш природата и здравето на децата – това е родолюбие!“ и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ за проекта „Естетизиране на училищната среда“.

Сред одобрените са и четири проекта на местните детски градини – „Ран Босилек“, „Дъга“, „Младост“ и „Първи юни“. Те също ще получат до 5 000 лв., за да реализират своите инициативи.

Целта на дейностите е повишаване на екологичната култура, навлизане на съвременните тенденции за опазване на околната среда, повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у хората.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

 • Tesla произведе 9 766 броя Model 3 през първото тримесечие. Компанията заяви в изявление от 3 април, че процесът на увеличаване на производството и преодоляване на затрудненията през първите три месеца на годината включва „няколко кратки затваряния на заводите и спиране на производството“.

  „Затварянето за дни в края на даден период е далеч от нормалното“, пише в изявление по електронната поща Кристин Дзичек, директор на индустриалната, социалната и икономическа група в Центъра за автомобилни изследвания.

  Засилването на продукията на Model 3 е от решаващо значение за генерирането на приходи след милиардите долари, които Tesla похарчи за производството, презареждането, сервиза и поправката на много автомобили. Докато Мъск твърди, че компанията ще бъде на печалба и ще генерира положителен паричен поток през третото и четвъртото тримесечие и няма да се нуждае от увеличение на капитала през тази година, анализаторите са скептични за тези прогнози.

  „В автомобилния сектор времето е пари, а Tesla изглежда мисли, че има много и от двете“, казва Дейв Съливан, анализатор в AutoPacific.Inc.

  „Традиционните производители на автомобили коригират затрудненията преди пускането на колите на пазара“, казва той. „Това поведение на Tesla e необичайно“.

  Междувременно в доклад на група разследващи журналисти си задават сериозни въпроси относно работните условия и стандартите за сигурност в компанията. Последните са описани в доклада като „съвсем недостатъчни“. Освен това се твърди, че Tesla не описва официално всички наранявания на своите служители в заводите си. Сред пострадалите служители имало такива, „които са нарязани с машини, премазани от мотокари, изгорени при електрически експлозии и опръскани с разтопен метал“. „Въпрос на време е някой да бъде убит“, казва бившият служител Джъстин Уайт, който е напуснал компанията в началото на 2017 г.

Напиши коментар