Свържи се с нас

Крими

„Задържане под стража“ за двама. Единият – откраднал 12 бутилки бира

Двама задържани по искане на Районната прокуратура в Севлиево

Published

on

Снимката е илюстративна.

По искане на Районната прокуратура в Севлиево съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 34-годишен рецидивист за извършена поредна кражба и на системен нарушител на правилата за движение по пътищата.

Красимир Н. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че около 23.00 часа на 1 април т.г., в Севлиево, при условията на опасен рецидив, от дворно място на ул. “Ботьо Ангелов”, отнел чужди движими вещи – 12 бутилки бира “Пиринско светло” и “Ариана”, 6 бутилки “Фанта портокал” и две бутилки бяло вино “Ловджийско”, на обща стойност 50,52 лв., от владението на търговска дружеството без съгласие на собственика, с намерение противозаконно да го присвои.

Съдът уважи искането на прокуратурата, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление. Повдигнато е обвинение за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от две до десет години. Обвиняемият е многократно осъждан, като по последната присъда, наказанието е изтърпяно 2016 г.

Районен съд Севлиево уважи искането на Районна прокуратура – Севлиево да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо обвиняемият Богдан А. На същия са повдигнати обвинения за това, че на 30 март т.г. около 22.50 ч. в Севлиево на ул. “Стефан Пешев”
– управлявал лек автомобил “Фолксваген Голф”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда – а именно с 1,24 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест Дрегер, след като е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние.

И за това, че е управлявал лек автомобил без съответното свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние, влязло в сила от 13.12.2017г.

Съдът прие, че Богдан А. има опасност да извърши и друго престъпление, както и да се укрие, тъй като многократно е осъждан, както и е санкциониран по административен ред за извършени нарушения на ЗДВП.

Определенията подлежат на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Кола блъсна 14-годишно момиче, пресичащо на бул.“Априлов“

Published

on

14-годишно момиче беше блъснато от кола в Габрово. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера, 9 април, около 16.20 часа на бул.“Априлов“, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момичето е било ударено на пешеходната пътека от лек автомобил „Дачия“. Колата била управлявана от 59-годишен мъж, който не пропуснал пресичащи на пешеходната пътека пешеходци и е блъснал детето.

Момичето било откарано в габровската болница от своя баща, където била установена контузия на десния лакът, като след прегледа било освободено за домашно лечение.

Водачът на автомобила напуснал местопроизшествието без да уведоми контролните органи. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица