Очаквайте „Четирите стихии“ през юни

снимка: Община Габрово

През месец юни ще проведе семейният фестивал „Четирите стихии“. Проектът на „Елмазови“ ООД спечели финансиране по Програма Култура и ще бъде реализиран. Общият размер на проекта възлиза на 12 514 лева, а предоставеното от Общината съфинансиране е в размер на 10 000 лева.

Семейният фестивал „Четирите стихии“ е посветен на земните енергии – въздух, вода, огън, земя и събира семейства от региона и всички краища на страната, за да им осигури духовно съприкосновение с тях.

Многобройните забавления, работилници и ателиета, които ще отворят врати в деня на фестивала – 2 юни, ще привличат желанието за творчество, чрез упражняване на различни видове изкуства, занаяти и развлечения.

Майстори занаятчии и танцьори, певци и свирачи, ще бъдат гости в този ден на Боженци. Гост на фестивала ще бъде и Капанският ансамбъл.

Целта на проекта е да създаде ново творческо и развлекателно събитие на територията на знаков за Габрово културно-исторически обект, което да обедини, чрез творческо участие в различни активности семейната аудитория.

Чрез овладяване на нови знания и умения Фестивалът „Четирите стихии“ цели да добави положителни нагласи към природата и с помощта на познанието за основните земни стихии да покаже на хората, че познанието и владеенето им са не само полезни, но и вдъхновяващи.

Чрез традицията да достигнем до нашата същност, която чисто физически е свързана с четирите елемента – въздух, вода, земя, огън – и да преоткрием истината, че ние сме едно цяло с природата и корените, които са завещани от нашите предци, като начин на живот и опит.

Партньори по проекта са МАИР „Боженци“ и ДПП „Българка“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

 • Антиамериканските настроения в България се засилват с неудържима сила и това е стресирало политици, бизнесмени, журналисти и прочее клиентела.
  Дали защото вече разбират последствията?

  Мога да се съглася дотам, докъдето се правят напълно погрешни изводи за българският народ. Не зная защо се случва, но дано да е за добро. Впрочем, според мен в България се засилват всички „анти“ настроения и това е естествена имунна реакция, срещу абсолютният политически фалш на свои и чужди. Няма как САЩ да употребяват политически Борисов, който би употребила и Русия в друга политическа ситуация!?
  Не защото той не е лоялен, като биологичен вид, към всеки свой господар, а защото това изважда очите на всеки ограбен, съкрушен и излъган за пореден път лоялен български гражданин!
  САЩ нямали вина!? Сериозно? Според мен основната вина е точно тяхна и те самите знаят защо, но засега не им пука. Именно защото интереса клати феса, също като на азиатските ни съседи…
  Николай Марков

 • Танчето Христова и тя е голяма стихия. Биваше да е у проекта. Направо пожар!

Напиши коментар