Новини|04.04.2018 16:38

Бави се рязането на лентичката на новия мост над Янтра

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Все още няма планирана дата за официалното откриване на новия пешеходен мост над Янтра в Габрово, свързващ двете крайречни улици „Аврам Гачев“ и „Дунав“.

Лентичката на най-новото пешеходно мостово съоръжение в нашия град се бави, а трябваше да бъде прерязана в края на месец ноември м.г. Четири месеца по-късно това все още не е направено.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Уверенията, че пешеходният мост над река Янтра ще бъде завършен в срок през 2017-та, изказаха преди време кметът на Габрово Таня Христова и нейният заместник арх. Николай Меразчиев на различни срещи с журналисти.

Крайният срок за завършване изграждането на съоръжението над реката бе началото на месец декември миналата година.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След направена днес (4 април) репортерска проверка в района на строителството, екип на „Габрово Нюз“ установи, че все още се извършват довършителни дейности по съоръжението.

Отлети са рампите и подстъпите към мостовото съоръжение, както и стълбите откъм ул.“Аврам Гачев“.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ще припомним, че новият пешеходен мост над река Янтра, свързващ двете крайречни улици, ще бъде с масивна конструкция и изграден от стоманобетон.

Визията на съоръжението, погледнато отгоре, повече ще прилича на „поляна, през която минават няколко пътеки“, а не само настилки, които маркират велоалеи или пешеходни пространства.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Мостът ще е по-различен от останалите в Габрово, тъй като е с денивелация спрямо двата бряга на река Янтра. Пешеходното съоръжение ще има не само своето дневно, но нощно възприятие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

6 коментара

  • Този мост символизира перисталтиката на дебело черво.

  • Пак много негативна позиция.
    Нищо ново социалисти.

  • Eдинственото, което може да ни обедини нас българите е само и единствено омразата, и горните коментари го показват!

  • Това за жалост е останало в Габрово!Мрънкащи тролове!

  • Защо ли строителството на този мост много прилича на много строителни обекти от последните години? Започнати и … недовършени! Парк Маркотея, кръговото на Шиваров мост, между блоковите пространства по бул. „Априлов“ … новите автобуси и табла … НЕУСТОЙКИ за изпълнителите НЯМА ЛИ??? Иначе всичко ОК.

Напиши коментар