Свържи се с нас

Новини

Бави се рязането на лентичката на новия мост над Янтра

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Все още няма планирана дата за официалното откриване на новия пешеходен мост над Янтра в Габрово, свързващ двете крайречни улици „Аврам Гачев“ и „Дунав“.

Лентичката на най-новото пешеходно мостово съоръжение в нашия град се бави, а трябваше да бъде прерязана в края на месец ноември м.г. Четири месеца по-късно това все още не е направено.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Уверенията, че пешеходният мост над река Янтра ще бъде завършен в срок през 2017-та, изказаха преди време кметът на Габрово Таня Христова и нейният заместник арх. Николай Меразчиев на различни срещи с журналисти.

Крайният срок за завършване изграждането на съоръжението над реката бе началото на месец декември миналата година.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След направена днес (4 април) репортерска проверка в района на строителството, екип на „Габрово Нюз“ установи, че все още се извършват довършителни дейности по съоръжението.

Отлети са рампите и подстъпите към мостовото съоръжение, както и стълбите откъм ул.“Аврам Гачев“.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ще припомним, че новият пешеходен мост над река Янтра, свързващ двете крайречни улици, ще бъде с масивна конструкция и изграден от стоманобетон.

Визията на съоръжението, погледнато отгоре, повече ще прилича на „поляна, през която минават няколко пътеки“, а не само настилки, които маркират велоалеи или пешеходни пространства.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Мостът ще е по-различен от останалите в Габрово, тъй като е с денивелация спрямо двата бряга на река Янтра. Пешеходното съоръжение ще има не само своето дневно, но нощно възприятие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

6 коментара

6 Comments

 1. Villager

  04.04.2018 at 17:04

  Този мост символизира перисталтиката на дебело черво.

 2. Корнелий

  04.04.2018 at 17:21

  Пак много негативна позиция.
  Нищо ново социалисти.

 3. Габровец

  05.04.2018 at 8:39

  Eдинственото, което може да ни обедини нас българите е само и единствено омразата, и горните коментари го показват!

 4. отдавна избягал

  05.04.2018 at 8:45

  Това за жалост е останало в Габрово!Мрънкащи тролове!

 5. Турист

  05.04.2018 at 19:02

  Защо ли строителството на този мост много прилича на много строителни обекти от последните години? Започнати и … недовършени! Парк Маркотея, кръговото на Шиваров мост, между блоковите пространства по бул. „Априлов“ … новите автобуси и табла … НЕУСТОЙКИ за изпълнителите НЯМА ЛИ??? Иначе всичко ОК.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица