Икономика, Новини|03.04.2018 14:55

Енергийна конференция в Габрово

снимка: Община Габрово

Габрово ще бъде домакин на конференция на Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“, с фокус върху развитието на интелигентни градове и общности на тема „Енергийната ефективност като инструмент за ускорено развитие на българските общини“.

Събитието ще се състои на 26 и 27 април 2018 г. в зала „Възраждане“ като част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, информира Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

Сред основните акценти е представяне на връзките между различните равнища на управление за обновяване на публичния сграден фонд, общинското енергийно планиране и технологичните иновации в области като сградната автоматизация и системите за улично осветление.

В рамките на форума ще бъдат разгледани възможностите и очакванията на местното самоуправление в изпълнението на националните политики, както и насърчителните мерки за интегрирано градско развитие, основано на ресурсната ефективност.

Конференцията ще събере представители на централните и местните власти, фирми, асоциации, неправителствени организации и енергийни агенции, работещи в сферите на енергийната ефективност, енергетиката, опазването на околната среда и сградния фонд.

Сред участниците са експерти от Австрийската енергийна агенция, Министерството на енергетиката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Европейската банка за възстановяване и развитие, Френския институт в България и други.

Участието в събитието е безплатно, а регистрацията е отворена до 15 април 2018 г. и може да бъде направена оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • В сто хилядния Шумен подмениха осветлението за 2 млн.лв.
    В циганско 30 хилядно Гербово – за 3.2 млн.лв.

  • Не е хубаво да има улично осветление, което да свети. Следващото само ще отбелязва нощем къде са стълбовете, а габровци да си носят фенерчета.

Напиши коментар