Новини|30.03.2018 15:55

Започва преустройството на спирка „Рачо Ковача“ в „джоб“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Започва преустройството на автобусна спирка „Рачо Ковача“ в „джоб“, намираща се на ул. „Юрий Венелин“. Строително-ремонтните работи ще стартират във вторник, 3 април, информира Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

Дейностите включват изнасяне на тротоара конзолно над р. Янтра, както и част от пътното платно на уширението за спирката. Ще бъде изработен „джоб“ със стоманобетонова конструкция, нов предпазен парапет за пешеходци и стойка за новата информационна система на масовия градски транспорт.

Заради ремонтите тротоарът по ул. „Юрий Венелин“ (откъм реката) ще бъде затворен за преминаване в участъка от мост „Игото“ до Баев мост.

Съществуващата автобусна спирка „Рачо Ковача“ ще бъде изместена непосредствено преди затворения за движение участък. Автомобилното движение няма да бъде ограничавано и се запазва двупосочно.

Маршрутът на масовия градски транспорт по ул. „Юрий Венелин“ остава непроменен.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Движението на моторни превозни средства ще се осъществява съгласно одобрен проект за организация на движението, съгласуван със сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Габрово, при спазване на изискванията на Наредба № 3/16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по улиците и пътищата.

Изпълнителят на дейностите ЕТ „Мирса-93 – Цветан Асенов“, гр. София е задължен да обезопаси строителния обект.

Община Габрово призовава преминаващите в района пешеходци да използват за движение отсрещния тротоар и да пресичат пътното платно само на регламентираните за това места. Водачите на пътни превозни средства и пешеходците да се движат с повишено внимание, спазвайки монтираната вертикална сигнализация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

  • То хубаво започва, ама няма ли от всички започнати неща нещо да завършим вече, а? Например пешеходния мост, или източната улица(или това, което остана от грандиозния проект)?

  • Трябва да се започва за да може парите да се усвояват както е залегнато по план.Кога ще бъдат завършени има ли значение……..Все някога.Може и следващия мандат.Въпроса е че се почва.Колко народ е подложил шепи и само чака нещо да се започне.

  • В джоба ще влизат ли тия миризливи „маршиирутки“, в които даже и билет не ти дават?

  • Конзолното изнасяне на тротоара над реката е много опасно. Вече сме доказали, че такива конструкции над реката не ни се отдават. Не беше далеч времето, когато една чисто нова тераса падна падна в реката заради усвояване по проект. Така че призоваваме габровци, заради тяхната безопасност в бъдеще да ползват само другия тротоар.

Напиши коментар