Свържи се с нас

Новини

Започва преустройството на спирка „Рачо Ковача“ в „джоб“

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Започва преустройството на автобусна спирка „Рачо Ковача“ в „джоб“, намираща се на ул. „Юрий Венелин“. Строително-ремонтните работи ще стартират във вторник, 3 април, информира Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово.

Дейностите включват изнасяне на тротоара конзолно над р. Янтра, както и част от пътното платно на уширението за спирката. Ще бъде изработен „джоб“ със стоманобетонова конструкция, нов предпазен парапет за пешеходци и стойка за новата информационна система на масовия градски транспорт.

Заради ремонтите тротоарът по ул. „Юрий Венелин“ (откъм реката) ще бъде затворен за преминаване в участъка от мост „Игото“ до Баев мост.

Съществуващата автобусна спирка „Рачо Ковача“ ще бъде изместена непосредствено преди затворения за движение участък. Автомобилното движение няма да бъде ограничавано и се запазва двупосочно.

Маршрутът на масовия градски транспорт по ул. „Юрий Венелин“ остава непроменен.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Движението на моторни превозни средства ще се осъществява съгласно одобрен проект за организация на движението, съгласуван със сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Габрово, при спазване на изискванията на Наредба № 3/16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по улиците и пътищата.

Изпълнителят на дейностите ЕТ „Мирса-93 – Цветан Асенов“, гр. София е задължен да обезопаси строителния обект.

Община Габрово призовава преминаващите в района пешеходци да използват за движение отсрещния тротоар и да пресичат пътното платно само на регламентираните за това места. Водачите на пътни превозни средства и пешеходците да се движат с повишено внимание, спазвайки монтираната вертикална сигнализация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

4 Comments

 1. Въпросче

  30.03.2018 at 17:02

  То хубаво започва, ама няма ли от всички започнати неща нещо да завършим вече, а? Например пешеходния мост, или източната улица(или това, което остана от грандиозния проект)?

 2. анонимен

  30.03.2018 at 17:31

  Трябва да се започва за да може парите да се усвояват както е залегнато по план.Кога ще бъдат завършени има ли значение……..Все някога.Може и следващия мандат.Въпроса е че се почва.Колко народ е подложил шепи и само чака нещо да се започне.

 3. Шишо бакшишо

  31.03.2018 at 8:49

  В джоба ще влизат ли тия миризливи „маршиирутки“, в които даже и билет не ти дават?

 4. Шнура

  02.04.2018 at 11:08

  Конзолното изнасяне на тротоара над реката е много опасно. Вече сме доказали, че такива конструкции над реката не ни се отдават. Не беше далеч времето, когато една чисто нова тераса падна падна в реката заради усвояване по проект. Така че призоваваме габровци, заради тяхната безопасност в бъдеще да ползват само другия тротоар.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Военното окръжие в Габрово отбелязва 70 години

Published

on

В началото на месец септември Военното окръжие в Габрово ще отбележи 70 години от създаването си.

Благодарствено писмо за съвместната работа, плакет и албум „140 години Военни окръжия“ подари началникът на Военно окръжие – Габрово подполковник Кристиян Гранджан на кмета на Габрово Таня Христова и нейните заместници.

Те са посветени на честването. Точната дата е 1 септември 1950 г., а годишнината ще бъде отбелязана тогава и с поднасяне на цветя на Паметника на загиналите във войните 1912 – 1918 година, пред Консултативна поликлиника.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Шампионска титла за Християн Стоянов

Маргарита Радева със сребро, бронз за Девора Аврамова

Published

on

Трима габровски лекоатлети завоюваха призови места от проведения на Националния стадион „Васил Левски“ шампионат за мъже и жени, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Световният шампион за хора с физически увреждания Християн Стоянов триумфира в традиционната си дисциплина 1500 метра.

При дамите на 3000 метра с препятствия Маргарита Радева от АК „Орловец 93“ спечели среброто. На 5000 метра габровска лекоатлетка Девора Аврамова, състезаваща се с екипа на „Берое“ (Стара Загора), спечели трето място.

Цялата статия за представянето на габровските атлети можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Режим на водата в още две габровски села

Published

on

Поради намаляване дебита на водоизточниците за питейно-битово водоснабдяване, със заповед на кмета на Община Габрово Таня Христова бе утвърдено режимно водоснабдяване на селата Междени и Узуните.

Водоснабдяване във високата част на Междени ще има на четни дати, а в ниската част на селото – на нечетни дати.

Режимът на Узуните е същият – вода ще има на четни дати във висока част на селото и на нечетни дати – в ниската част.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства, пълнене на басейни и др. за посочените села.

В случай на задълбочаване на кризата, режимът ще бъде променен. Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на кметския наместник и общински инспекторат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица