Новини|28.03.2018 12:35

„Смехоранчетата“ зарадваха жителите на Крамолин за Деня на театъра

На международния ден на театъра – 27 март, Кристина Сидорова поздрави с театрална постановка жителите на севлиевското село Крамолин. Народният представител от ПГ на БСП за България съдейства за реализирането на гостуването на постановката “Милионерът”, изнасяна вече 9 пъти от театрална група “ Смехоранчета” при НЧ “ Св. св. Кирил и Методий – 1928”, кв. Бичкия, гр. Габрово.

Габровските самодейци са се представяли пред зрителите освен в Габрово и във Варна, и на фестивалите в Поморие и Хисаря, за които се извършва подбор на участниците и е нужна специална покана.


Залата в местното читалище “Напредък – 1887” бе препълнена от желаещи да се насладят на театралното изкуство, до което все по – рядко се докосват жителите на малките населени места.

„Милионерът” е една от ярките български класически комедии, написана от Йордан Йовков(1880-1937) през 1930г. Тя е с изключително съвременно звучене, защото разкрива стремежа на българина към богатство и власт – страст, която е и днес неутолима. Как да се вземе 1 милион, спечелен от един от героите – около тази амбиция се завърта интригата, с участието на ярки комедийни персонажи.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар