Зам.-министър Добрев открива „Лесовъд за един ден“ в Габрово

снимка: СЦДП – Габрово

На 30 март /петък/, на 16 локации в обхвата на Северноцентралното държавно предприятие – Габрово, ще се проведе инициативата „Лесовъд за един ден“, която за трета поредна година се организира в навечерието на Седмицата на гората.

Зам.-министърът на земеделието и храните Атанас Добрев ще открие проявата в Габрово, където над 100 деца от основните училища в града ще се съберат в парк Маркотея. Своеобразният детски празник е с начало 13.30 ч., като при лошо време ще се проведе в габровската спортна зала „Орловец“.

Програмата предвижда забавни игри от горската педагогика, лесовъдски беседи, залесяване, а също танцови и музикални изпълнения.

Инициативата „Лесовъд за един ден“ е насочена към ученици от началния курс на обучение. Тя има за цел да представи пред децата дейността на горските служители. Чрез занимателни беседи и интерактивни игри, те ще научат повече за лесовъдската професия, за горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

„Лесовъд за един ден“ ще се проведе на 30 март също и в териториалните поделения на СЦДП във В. Търново, Г. Оряховица, Елена, Плачковци, Свищов, Севлиево, Бяла, Русе, Разград, Кубрат, Силистра, Тутракан и др.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар