Свържи се с нас

Новини

Прокуратурата ще проверява как подписката за Трето е стигнала в ГЕРБ

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Народният представител от БСП Кристина Сидорова ще внесе сигнал до Прокуратурата в Габрово, в който иска пълна проверка на това по какъв начин гражданската подписка за защита на ОУ „Цанко Дюстабанов“ е попаднала в местната централа на ГЕРБ. Това обяви на пресконференция габровският депутат.

Повод за тези действия на народния представител от левицата е изявление на нейния колега от ГЕРБ Николай Сираков, който в понеделник пред някои медии заяви, че в последната подписка, против закриването на ОУ „Цанко Дюстабанов“, се откриват имената на хора от ръководството на БСП, народния представител от БСП, сътрудника му и други приближени на столетницата лица.

„Искам да разбера по какъв начин данните на над 200 габровци, които са си положили подписите за това едно училище да продължи да съществува, се използват за партийни цели. Защо моето име и тези на моите колеги се разнасят из медиите? Как народен представител, който няма достъп до тази подписка, е видял моето име и подпис вътре?“, попита Кристина Сидорова.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Защо подписката, която е адресирана до кмета на община Габрово Таня Христова и началника на Регионалното управление на образованието в Габрово Георги Маринов, е попаднала в ръцете на ПП ГЕРБ, продължава да недоумява още Сидорова.

„Откога това да изразиш гражданската си позиция в защита на нещо, което да продължи да съществува, е лошо? В кой век живеем? Коя година? Май някои хора се объркаха“, заяви още народният представител от левицата, която припомни на своите колеги от ГЕРБ, че вече сме 2018 г.

За 29 години демокрация свободата е най-голямата ценност на нашето общество, която обаче според Сидорова управляващите от ГЕРБ се опитват да ни отнемат. „Днес, те не ни дават правото да сме свободни. Не ни дават право да защитаваме граждански инициативи“, поясни още тя.

Според габровския депутат представителите на ГЕРБ живеят още в „тоталитарното общество“, а всичко, което правят в момента, доказва точно това.

„Да, подписала съм се в защита на ОУ „Цанко Дюстабанов“. Ще се подпиша за всяка една кауза, която защитава интересите на нашите съграждани. Ще се подпиша за всяка една идея, която е в полза на хората. Няма да подкрепя нито една идея, която ощетява хората и която е свързана с присвояване на средства и нечисти помисли. Ще продължа да казвам това, което мисля“, категорична бе Кристина Сидорова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

  1. Мила Малева

    27.03.2018 at 17:17

    Прокуратурата щяла да проверява?! Разбирам, че още не е и сезирана дори, а тези вече знаят, че ще „проверява“. Така ли работи „независимото“ правосъдие – по червен модел, с червено-габровски зависимости?? Ако наистина прокуратура образува нещо по подобен пасквил, аз ще се откажа от българското си гражданство

  2. ПЕТЪР

    27.03.2018 at 18:54

    КАКВО ЧУДНО ИМА? ГЕйРБ СА СИ КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И ДЕЙСТВАТГ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Иновации и сътрудничество в ПМГ – Габрово

Вече втора учебна година Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрво работи по Националната програма „Иновации в действие“ на МОН. Проектът, разработен и защитен от екипа на ПМГ, е „Училище за дигитална, емоционална и социална грамотнност“.

В учебната програма на някои класове са включени иновативни учебни часове по предмети „Софтуерни науки“, „Дигитални науки“ и „Личностно развитие“. Новост през тази учебна година е включването на ПМГ в модул „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри практики“ по Националната програма.

От 13 до 15 ноември ПМГ – Габрово е домакин на среща по Национална програма на МОН за сътрудничество и обмен на иновации. В дейностите по мобилност габровската Природоматематическа гимназия участва заедно с Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна и Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово.

Екипите са съставени от директори, учители и ученици в трите партниращи си гимназии. Предстоящите три дни ще са с акцент върху професионалното сътрудничество, развитие и разпространение на иновации в образованието.

В програмата на форума са включени посещения на открити уроци в иновативните часове. Ще се наблюдават работилница по Създаване на игри в 5 клас, уроци Роботика и Програмиране на Scratch в 6 клас, Компютърна графика с CorelDraw, Програмиране на Java и Обучение за MOS (Microsoft Office Specialist) в 9 клас, Програмиране на различни езици и работа с графични среди в 10 клас.

Съвместната работа включва поредица от представяния и дискусии между екипите и предложения за развитие.

Гостите ще посетят забележителности на Габрово и околността, тъй като са важни и неформалните дейности с приятели.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

В две габровски училища стартират пилотно 2 Национални програми

Габрово е един от градовете в България, в които през учебната 2019/2020 година ще стартира пилотното изпълнение на две Национални програми за превенция употребата на психоактивни вещества, информираха от местната общинска администрация.

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно – информационният център към Община Габрово ще реализират програмите в ОУ „Неофит Рилски“ и ПГТ „Пенчо Семов“, като ръководствата на училищата са оказали пълна подкрепа за осъществяването им.

В ОУ „Неофит Рилски“ ще бъде въведена превантивна програма „Кодово име „Живот“, насочена към ученици от 5 до 7 клас, а в ПГТ „Пенчо Семов“ – превантивна програма „Връстници за избор и живот“, обхващаща учениците от 8 до 11 клас.

снимка: Община Габрово

И двете национални програми са разработени от екипи на Националния център по наркомании, съвместно със специалисти от Превантивно – информационните центрове в страната и са одобрени за прилагане от Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката.

Основна цел на превантивните програми е предотвратяване употребата на психоактивни вещества и утвърждаване на здравословен начин на живот сред подрастващите. Програмите използват предимно интерактивни методи и подходи и са насочени към развиване на социални и личностни умения и формиране на нагласи за живот, свободен от зависимости.

В превантивната програма, насочена към ученици 8-11 клас, е заложена и активна работа по подхода „връстници обучават връстници“, чрез сформиране и обучение на училищни доброволчески екипи.

В Националните превантивни програми, освен обучения на ученици, са предвидени и информационни срещи с родители и учители, което е предпоставка за тяхната ефективност и възможност за обхващане на всички заинтересовани страни в процеса на превенция на рисковото поведение на учениците.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Дружеството на троянските художници гостува в Севлиево

На 14 ноември, четвъртък, от 17.30 часа в градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево ще бъде открита изложба на Дружеството на троянските художници. Това е представителната изложба на дружеството с богато многообразие от стилове.

Севлиевци и гостите на града ще могат да се насладят на произведения в от живопис, пластика, керамика и иконопис, създадени от ръцете на творците от Троян.

снимка: Община Севлиево

Посетителите на художествената галерия ще могат да разгледат творби на известните керамици и живописци от Троян като Цветан Донковски, Цвятко Дочев и Енчо Ганковски.

Дружеството на троянските художници е сред най-известните у нас. Експозицията с произведенията им ще остане в галерията до средата на декември, когато пък ще бъде открита коледната изложба на севлиевските художници и приложници.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица