Свържи се с нас

Новини

Прокуратурата ще проверява как подписката за Трето е стигнала в ГЕРБ

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Народният представител от БСП Кристина Сидорова ще внесе сигнал до Прокуратурата в Габрово, в който иска пълна проверка на това по какъв начин гражданската подписка за защита на ОУ „Цанко Дюстабанов“ е попаднала в местната централа на ГЕРБ. Това обяви на пресконференция габровският депутат.

Повод за тези действия на народния представител от левицата е изявление на нейния колега от ГЕРБ Николай Сираков, който в понеделник пред някои медии заяви, че в последната подписка, против закриването на ОУ „Цанко Дюстабанов“, се откриват имената на хора от ръководството на БСП, народния представител от БСП, сътрудника му и други приближени на столетницата лица.

„Искам да разбера по какъв начин данните на над 200 габровци, които са си положили подписите за това едно училище да продължи да съществува, се използват за партийни цели. Защо моето име и тези на моите колеги се разнасят из медиите? Как народен представител, който няма достъп до тази подписка, е видял моето име и подпис вътре?“, попита Кристина Сидорова.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Защо подписката, която е адресирана до кмета на община Габрово Таня Христова и началника на Регионалното управление на образованието в Габрово Георги Маринов, е попаднала в ръцете на ПП ГЕРБ, продължава да недоумява още Сидорова.

„Откога това да изразиш гражданската си позиция в защита на нещо, което да продължи да съществува, е лошо? В кой век живеем? Коя година? Май някои хора се объркаха“, заяви още народният представител от левицата, която припомни на своите колеги от ГЕРБ, че вече сме 2018 г.

За 29 години демокрация свободата е най-голямата ценност на нашето общество, която обаче според Сидорова управляващите от ГЕРБ се опитват да ни отнемат. „Днес, те не ни дават правото да сме свободни. Не ни дават право да защитаваме граждански инициативи“, поясни още тя.

Според габровския депутат представителите на ГЕРБ живеят още в „тоталитарното общество“, а всичко, което правят в момента, доказва точно това.

„Да, подписала съм се в защита на ОУ „Цанко Дюстабанов“. Ще се подпиша за всяка една кауза, която защитава интересите на нашите съграждани. Ще се подпиша за всяка една идея, която е в полза на хората. Няма да подкрепя нито една идея, която ощетява хората и която е свързана с присвояване на средства и нечисти помисли. Ще продължа да казвам това, което мисля“, категорична бе Кристина Сидорова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

  1. Мила Малева

    27.03.2018 at 17:17

    Прокуратурата щяла да проверява?! Разбирам, че още не е и сезирана дори, а тези вече знаят, че ще „проверява“. Така ли работи „независимото“ правосъдие – по червен модел, с червено-габровски зависимости?? Ако наистина прокуратура образува нещо по подобен пасквил, аз ще се откажа от българското си гражданство

  2. ПЕТЪР

    27.03.2018 at 18:54

    КАКВО ЧУДНО ИМА? ГЕйРБ СА СИ КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И ДЕЙСТВАТГ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Търсят концесионер за двата плувни басейна в Габрово

С решение на кмета на Община Габрово бе открита процедура за определяне на концесионер на Концесия на двата плувни басейна, този находящ се в СУ „Отец Паисий“, заедно с плувния басейн в ПМГ „Академик Иван Гюзелев“.

И двете съоръжения са собственост на Община Габрово, а срокът за подаване на оферти е до 17.00 часа на 2 март, информираха от администрацията на кмета.

Неограничен, пълен, безплатен и пряк достъп до всички документи, свързани с процедурата, можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Възмездие застигна банда измамници от Габрово

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена днес (17 януари), състав на Районния съд осъди четирима мъже от Габрово на лишаване от свобода, двама от тях – условно, за извършена измама.

Съдът призна подсъдимите Р.Г., А.М., М.И. и Г.М. за виновни в това, че за времето от 7 до 11 септември 2015 г., в свищовското село Алеково, и в Габрово, след предварителен сговор по между си, с цел да набавят за себе си и за подсъдимия Г.М. имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у възрастен мъж от с. Алеково, че неговият внук, живущ в Швейцария, настоява да се извършат разпоредителни действия със собствените му земеделски земи, и с това му причинили имотна вреда в размер на 20 088,36 лева.

За горепосоченото престъпление подсъдимите А.М. и М.И., действали при условията на опасен рецидив, бяха осъдени на по 4 години лишаване от свобода. В същия размер е и определеното от съда, на основание чл. 23 и чл. 25 от НК, общо наказание по настоящата присъда и по предходни техни осъждания.

По отношение на подсъдимия А.М. съдът приложи и разпоредбата на чл.24 от НК, като увеличи така определеното общо наказание от 4 години лишаване от свобода с 1 година, а именно – на 5 години лишаване от свобода.

На подсъдимия Г.М. бе определено наказание от 3 години лишаване от свобода, а Р.Г. бе осъден на 2 години лишаване от свобода. На основание чл.66 от НК, изпълнението на наказанията по отношение на тези двама подсъдими, бе отложено с изпитателен срок от 5 години.

Съдът постанови още, четиримата подсъдими солидарно да заплатят на наследниците на пострадалото лице сумата от 20 088,36 лева, обезщетение за причинени от горепосоченото деяние имуществени вреди.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Петър Витанов: Минималната работна заплата трябва да се увеличи със 150 лв.

С минимална работна заплата 610 лв. над 1 милион българи са до прага на бедност

„От групата на социалистите смятаме, че минималната работна заплата трябва да бъде 60% от средната работна заплата за всяка една държава-членка на ЕС. С минимална работна заплата 610 лв. над 1 милион български граждани са до прага на бедност.“ – каза Петър Витанов, ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП, пред Нова телевизия.

Според изчисленията, ако минималната работна заплата стане 60% от средната работна заплата, то в България тя ще се увеличи със 150 лв. и ще нарасне до 760 лв. „За представителите на нашата група това е защита за работника и възможност за по-добър живот на българите. Как си представяте една майка да отгледа едно или повече деца със заплата от 610 лв.?“ – продължи евродепутатът на левицата.

Той отбеляза, че с въвеждането на този механизъм за европейските работници, сивият сектор ще се свие, особено в България, където с изплащането на минималната работна заплата има практика и за допълнително даване на пари на ръка.

„Механизмите могат да бъдат различни, като именно тези дискусии са подети под натиска на групата на социалистите, защото Европа се базира на три принципа – благоденствие, справедливост, устойчивост. Европа все още има най-напредналите системи за социална сигурност, а това предложение е именно такова“, заяви Витанов.

Той и напомни, че с приемането на този механизъм, постъпленията в държавната хазна от данъци също ще се увеличат, което ще увеличи държавния бюджет.“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица