Новини, Политика|27.03.2018 15:18

Прокуратурата ще проверява как подписката за Трето е стигнала в ГЕРБ

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Народният представител от БСП Кристина Сидорова ще внесе сигнал до Прокуратурата в Габрово, в който иска пълна проверка на това по какъв начин гражданската подписка за защита на ОУ „Цанко Дюстабанов“ е попаднала в местната централа на ГЕРБ. Това обяви на пресконференция габровският депутат.

Повод за тези действия на народния представител от левицата е изявление на нейния колега от ГЕРБ Николай Сираков, който в понеделник пред някои медии заяви, че в последната подписка, против закриването на ОУ „Цанко Дюстабанов“, се откриват имената на хора от ръководството на БСП, народния представител от БСП, сътрудника му и други приближени на столетницата лица.

„Искам да разбера по какъв начин данните на над 200 габровци, които са си положили подписите за това едно училище да продължи да съществува, се използват за партийни цели. Защо моето име и тези на моите колеги се разнасят из медиите? Как народен представител, който няма достъп до тази подписка, е видял моето име и подпис вътре?“, попита Кристина Сидорова.

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Защо подписката, която е адресирана до кмета на община Габрово Таня Христова и началника на Регионалното управление на образованието в Габрово Георги Маринов, е попаднала в ръцете на ПП ГЕРБ, продължава да недоумява още Сидорова.

„Откога това да изразиш гражданската си позиция в защита на нещо, което да продължи да съществува, е лошо? В кой век живеем? Коя година? Май някои хора се объркаха“, заяви още народният представител от левицата, която припомни на своите колеги от ГЕРБ, че вече сме 2018 г.

За 29 години демокрация свободата е най-голямата ценност на нашето общество, която обаче според Сидорова управляващите от ГЕРБ се опитват да ни отнемат. „Днес, те не ни дават правото да сме свободни. Не ни дават право да защитаваме граждански инициативи“, поясни още тя.

Според габровския депутат представителите на ГЕРБ живеят още в „тоталитарното общество“, а всичко, което правят в момента, доказва точно това.

„Да, подписала съм се в защита на ОУ „Цанко Дюстабанов“. Ще се подпиша за всяка една кауза, която защитава интересите на нашите съграждани. Ще се подпиша за всяка една идея, която е в полза на хората. Няма да подкрепя нито една идея, която ощетява хората и която е свързана с присвояване на средства и нечисти помисли. Ще продължа да казвам това, което мисля“, категорична бе Кристина Сидорова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

4 коментара

 • Прокуратурата щяла да проверява?! Разбирам, че още не е и сезирана дори, а тези вече знаят, че ще „проверява“. Така ли работи „независимото“ правосъдие – по червен модел, с червено-габровски зависимости?? Ако наистина прокуратура образува нещо по подобен пасквил, аз ще се откажа от българското си гражданство

 • Депутат от ГЕРБ продал фирма с 200 000 лв. дълг на „малоимотен“

  Димитър Гамишев получи вчера условна присъда за убийство при пътен инцидент

  Димитър Гамишев е първи мандат депутат от ГЕРБ. Той е член на вътрешната парламентарна комисия, а миналата година сам се отказа от имунитета си, след като главният прокурор го поиска по дело за убийство при пътен инцидент от 2014 г.

  Депутатът от управляващата партия ГЕРБ Димитър Гамишев получи вчера условна присъда за убийството на човек при пътен инцидент от 2014 г. Междувременно е успял две години по-рано да продаде своя фирма с близо 200 хил. лв. задължения към държавата на малоимотно лице от Ловеч. Присъдата на Гамишев, чийто имунитет бе свален миналата година по искане на главния прокурор, беше съобщена вчера от Окръжния съд в Благоевград. За прехвърлянето на задлъжнялата фирма на Гамишев стана известно на фона на обещанието на финансовия министър за „ежедневна битка със злоупотребите с ДДС“ и предотвратяване прехвърлянето на дългове на малоимотни и безимотни граждани.

  Вчера от централата на ГЕРБ отказаха коментар по случая

 • КАКВО ЧУДНО ИМА? ГЕйРБ СА СИ КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И ДЕЙСТВАТГ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ.

Напиши коментар