Новини|23.03.2018 16:13

Саниран в Габрово блок е участник в конкурс за най-красива фасада

снимка: Община Габрово

Жилищен блок на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 7 и 9 в Габрово, саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, е включен в европейския конкурс за най-красиви фасади „Лайф Челиндж 2018 г.“, информираха от администрацията на кмета.

В конкурса са подали заявление за участие 320 избрани фасади от 26 държави. Габровската сграда участва и в конкурса „Фасада на годината“, в който получи втора награда, сега отново се състезава в категория Термично саниране.

В момента журито, съставено от изявени архитекти от 13 държави, е започнало предварителния подбор на фасадите, които ще се класират за финалния кръг.

До 3 май (до 12:00 часа на обяд) ще се проведе и публично онлайн гласуване за сградите. Всеки гласуващ ще може да подкрепи еднократно избрана от него фасада, като посочи и своята оценка от 1 до 10.

На 13 юни 2018 г. в Братислава професионалното жури ще определи шестте най-добри фасади – по една от всяка категория. От тях една фасада ще бъде и големият победител – носител на голямата награда Лайф Челиндж 2018 .

Фасадите, които съберат най-много харесвания от публичния вот в отделните категории, ще бъдат обявени на тържествената галавечер в Братислава на 14 юни 2018 г. Един от всички гласували ще спечели и пътуване за двама до Словакия и присъствие на галавечерта.

Линк към сайта за публично гласуване за габровската сграда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар