Новини|22.03.2018 15:37

Внимание: Оранжев код за сняг и силен вятър в петък!

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Оранжев код за сняг и силен вятър остава в сила за петък, 23 март, за област Габрово. Продължаващи снеговалежи и нова снежна покривка над 20 см. В комбинация със силния вятър, остават условията за виелици и навявания.

Прогноза за времето е, че през следващото денонощие метеорологичната обстановка ще продължи да се усложнява. През нощта снеговалежите ще се усилят и снежната покривка ще се увеличава. С умерен и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

Минималните температури ще бъдат предимно между минус 5° и 0°. Утре от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен, по Черноморието и временно силен.

Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 6°- 8°, там снегът временно ще преминава в дъжд, има условия за обледяване на проводници. През нощта срещу събота в по-голямата част от страната отново ще вали сняг.

Над планините ще бъде облачно със снеговалежи, които през деня временно ще отслабнат, на места ще спрат, но вечерта от юг отново ще се активизират. Ще духа умерен север-северозападен, по билата силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра около 0°, на 2 000 метра – около минус 5°.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар