Икономика, Новини|22.03.2018 14:20

В Габрово данъците вече мога да се плащат и онлайн

Снимката е илюстративна

Местните данъци и такси към Община Габрово вече могат да се плащат в касите на ИЗИПЕЙ и през интернет системата ИПЕЙ, информираха от администрацията на кмета. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите.

Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. ИПЕЙ има версия и на английски език, така че може да се ползва без проблем от чужденци.

По новия начин гражданите плащат, без да носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да попълват каквито и да било документи или да търсят предварителна информация за задължението си.

Информацията за целия данък излиза веднага след съобщаване на ЕГН или БУЛСТАТ и може да се плаща веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в реално време.

Плащанията също се отразяват веднага в системата на Местни данъци и такси. Онлайн плащането спазва закона в последователността на издължаване на данъка – от най-старо към най-ново задължение.

Новата услуга чрез автоматично разплащане на данъците улеснява гражданите. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината. Онлайн плащането към момента е възможно най-евтиният и лек начин за плащане на данъци.

С въвеждането на новия начин на плащане Община Габрово разшири предоставяните услуги, предлагайки още една възможност за електронно плащане на данъци. Припомняме, че през 2016 г. Община Габрово въведе онлайн плащане на местните данъци и такси чрез виртуален пос терминал през сайта на интуицията или на адрес www.gabrovo.imeon.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар