Култура, Новини|20.03.2018 15:48

Домът на хумора и сатирата празнува 46-я си рожден ден със спектакъл

снимка: Дом на хумора и сатирата

Със спектакъл ще започне отбелязването на 46-ия рожден ден на Дома на хумора и сатирата. Точно един ден по-рано – на 31 март от 18 часа в добре познатата Залата на жирафите във Веселата къща. Началото ще постави представлението на Волен Митев, актьор от Ямболския драматичен театър „Невена Коканова”.

Габровската публика помни Волен Митев от ролите му в Експерименталния сатирично-вариететен театър, а също от срещите й с неговите интригуващи романи. Например последният от които – „Възможната истина”- бе представен в Дома на хумора и сатирата преди две години.Още тогава актьорът разкри, че готви авторски моноспектакъл. Остро сатиричен и безпощадно актуален. Идеята вече е осъществена, Волен показва спектакъла си в София, в Ямбол, в Бургас… А в навечерието на рождения ден на Дома на хумора и сатирата е избрал да гостува на габровци.

„Ще разкрием само една подробност за „Монолог на един шут”: актьорът предизвикателно ни казва, че кани зрителите си на благотворителен спектакъл. Това ще рече: няма да си купуват билети преди спектакъла, а предоставя възможността всеки да заплати след това толкова, на колкото оценява видяното. Средствата са за значими каузи, за които ще научим лично вечерта преди представлението.“

Автор: Венета Георгиева-Козарева, М ДХС.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар