Новини, Общество|16.03.2018 16:12

ДГ „Явор“ вече има интерактивна занималня

снимка: Община Габрово

Кабинет – занималня, направен по проект за информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование на Министерство на образованието и науката, откриха в детска градина „Явор“ в Габрово, информираха от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

Кабинетът разполага с интерактивна дъска със сензорен екран, проектор и лаптоп, свързани към интернет платформа за обучение. Възможностите на платформата са огромни – тя е на български, но езикът може да бъде избиран и сред още 23, и съдържа обучителни материали във всевъзможни области – природа и животни, история, известни личности, планети, музикални инструменти, изкуство, човешкото тяло.

снимка: Община Габрово

Платформата не съдържа готови уроци, а дава възможност на учителите сами да комбинират ресурсите й, а също така и да интегрират в нея свои презентации. Разполага с множество аудио и видеоклипове, снимки и 3D изображения, а също и различни игри, например с посоките, формите, цветовете, часовника, животните и техните малки, които могат да бъдат модифицирани спрямо материала в момента, да им се придаде състезателен или групов характер.

снимка: Община Габрово

Възможностите на платформата и новия кабинет бяха демонстрирани пред директори и учители на детските градини в града, представители на Регионално управление на образованието – Габрово, на Община Габрово, журналисти.

Занималнята беше открита с песни от децата в детската градина, а кметът на Габрово Таня Христова ги поздрави и почерпи с лакомства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар