Свържи се с нас

Икономика

Откриха съвместно българо – израелско дружество в Габрово

Published

on

снимка: Община Габрово

Съвместно българо – израелско дружество се откри официално днес в Габрово, информираха от местната общинска администрация. ЛС Тюбс АД е 50% собственост на СТС Пак Холдинг ООД (габровска фирма, производител на ламинатни туби) и 50% на Lageen Tuboplast (израелска фирма, производител на екструдирани туби, близо до град Хайфа). Притежава Сертификат за инвеститор клас А от месец юни 2017 г.

В рамките на 3 години, до 2020 г., се предвижда дружеството да инвестира 10 847 000 лв. и да открие 68 нови работни места. Към днешна дата са открити 23 работни места. Дружеството произвежда екструдирани туби за козметичната, фармацевтичната, хранително-вкусовата и химическата промишлености.

На откриването присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на община Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова, търговското аташе към посолството на Израел Алон Коен и много бизнес партньори.

В емоционалното си приветствие към гостите председателят на Борда на директорите Николинка Хинкова благодари на всички присъстващи, които пряко или непряко, като ръководители на институции и компании, са допринесли за осъществяването на тази инвестиция в Габрово. В специалното си обръщение към Таня Христова тя сподели:

„В един тежък момент получих не като съвет, а по-скоро като подарък насърчителни думи от нашия кмет: Всяка трудна ситуация е предизвикателство, но търси в нея скритата възможност.“

От своя страна Таня Христова благодари за упоритостта и вярата на инвеститорите, тази компания да бъде базирана точно в Габрово и съобщи, че точно заради притежавания от компанията Сертификат за инвеститор Клас А, правителството, чрез Министерство на икономиката, осигури финансови средства в размер на 419 748.24 лв за ремонт на техническата инфраструктура, необходима за реализацията на инвестиционния проект „Завод за производство на туби“, „ЛС Тюбс“ АД – гр. Габрово. Към момента има избран изпълнител, с който предстои да бъде подписан договор и строителството ще започне съвсем скоро.

Символичното откриване на вече работещия завод за туби бе направено нестандартно, в духа на иновативния профил на компанията, чрез натискане на бутони, които стартираха производствените линии.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Заключителна конференция: Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП

Published

on

ПОКАНА

Габровската търговско-промишлена палата кани представители на малки и средни предприятия, на общините и институциите от областта, представителите на медиите на заключителна конференция по проект: „Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“.

Проектът се изпълнява в партньорство с норвежката фирма Prios Kompetanse AS и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с извършените дейности по проекта, както и с добри практики от България (Клинтех България и Община Габрово) и Норвегия. Експерти от Техническия университет в Габрово ще насочат вниманието ни към мерките, които биха могли да се приложат за повишаване на енергийната ефективност и какъв ефект би могъл да се очаква.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат на 29 април 2029 г. от 13.30 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет Габрово – гр. Габрово, ул. „Хаджи Димитър“ 4 (Ректорат). След края на конференцията дискусиите ще продължат на чаша вино.

Моля, заявете участие на място на мейл: office@chamber-gabrovo.com.
Линк за включване в събитието: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/8322874812?pwd=ZHhDd0M2ZVczYjgwQ2NDS2YxKzFrUT09 Meeting ID: 832 287 4812
Passcode: 123

Приложение: Предварителна програма
За допълнителна информация: тел. 066 80 31 42, e-mail: office@chamber-gabrovo.com Галина Михнева, Ганка Бакалова

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица