Свържи се с нас

Крими

Полицията получи висока оценка за работата си!

Published

on

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Положителна оценка, за цялостната работа през 2017 г., получиха служителите на Областната дирекция на МВР – Габрово. Оценката бе дадена по време на годишния отчет-анализ на дейността на областната дирекция през миналата година.

В срещата участваха заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, заместник-директорът на ГДБОП ст. комисар Стоян Темелакиев, заместник-административният ръководител на Окръжна прокуратура-Габрово Жени Шикова, областният управител на Габрово Невена Петкова, директорът на ТДНС-Габрово Красимир Тошков и директорът на РДПБЗН-Габрово комисар Георги Русинов.

Отчетено бе, че в оперативната обстановка на територията на област Габрово през 2017 г. се наблюдава устойчивост на основните криминогенни фактори. През годината не са допуснати действия и прояви, съдържащи рискове и заплахи за националната сигурност, терористична дейност, нарушаване на гражданския и социалния мир в региона.

Регистрираните през изминалата годината криминални престъпления са 1 374, което е с 13.31% по-малко, спрямо 2016 г /1585/. Коефициентът на престъпност е намалял със 175,87 пункта спрямо 2016 г. и е по-нисък от средния за страната със 104 пункта. Постигнати са общо 63.10 % разкриваемост.

През годината активно е работено по разкриване на престъпления, свързани с разпространението на акцизни стоки без бандерол. Иззети са общо 563 860 къса цигари при 87010 къса за 2016 г. и 1444 литра наливен алкохол с висок градус при 919,5 л за предходната година. Иззети са и 4340 литра винен концентрат, подготвен за изваряване.

По направление „противодействие на престъпленият, свързани с наркотици“ през отчетния период е работено по 126 случая, като са задържани 146 лица. Работата по тази линия остава и сред основните приоритети за 2018 г.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Професионалното ръководство на МВР дава положителна оценка за работата на служителите от ОДМВР-Габрово, заяви заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев и посочи като пример за отлична работа действията по установяване на извършителите на двойното поръчково убийство в с. Богданчовци – професионални и прецизни, довели до разкриване на случая в кратки срокове.

Положителна оценка за работата на служителите от ОДМВР-Габрово бе дадена и от г-жа Жени Шикова – заместник-административен ръководител на Окръжна прокуратура – Габрово, която пожела добрата екипна работа между полицейските служби и районните прокуратури да продължи и за напред.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в Габрово

Published

on

Специализирана полицейска операция, по безопасност на движението и противодействие на престъпността, е била проведена от екипи на Пътна полиция вчера, 2 юли, на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В хода на полицейските действия, по метода за „широкообхватен контрол“, са били проверени общо 46 моторни превозни средства и 46-души.

В резултат на извършените проверки са били констатирани 7 нарушения, за които са наложени 7 глоби с фиш. Връчените електронни фишове са 5.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Прибраха 28-годишен заради амфетамин и пико

Published

on

28-годишен мъж от севлиевското село Градница бе арестуван, заради притежанието на наркотични вещества, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Арестът му бил извършен вчера, 2 юли, около 17.00 часа при полицейска проверка, извършена в Севлиево.

Органите на реда задържали 28-годишния жител на село Градница, за когото установили, че е придобил и държи в себе си наркотични вещества.

В хода на проведени процесуално-следствени действия, чрез протокол за доброволно предаване, той предал на полицейските служители две пластмасови кутийки и полиетиленов плик, съдържащи бели на цвят прахообразни субстанции.

При проведен полеви наркотест те реагирали на наркотичните вещества амфетамин и метамфетамин.

По случая е образувано бързо производство, а след приключване на разследването, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Ученик открадна тротинетката на дете

Published

on

14-годишен, непълнолетен ученик от Габрово, бе уличен в извършването на кражата на тротинетка.

Крадливият тийнейджър бил хванат вчера, 2 юли, в резултат на оперативно – издирвателни мероприятия, проведени от служители на габровската полиция.

Престъплението било извършено на 29 юни, в района на улица „Радецка“ в Габрово.

Вещта, предмет на престъплението, е била намерена и иззета.

След окомплектоване, преписката ще бъде изпратена по компетентност на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица