Крими, Новини|06.03.2018 11:52

Окошариха габровски схемаджия, участвал в „полицейска акция“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Служители на тревненската полиция задържаха мъж, съпричастен към извършена телефонна измама, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Работата по случая започнала на 1 март след получен в полицията сигнал, че 70-годишна жена от Трявна е станала жертва на измама. На 27 февруари, по сценария „съдействие на полицията за залавяне на извършители на измами“, жената оставила на предварително посочено място плик с 15 000 лв.

Ден по-късно получила повторно обаждане с искане за допълнителни средства и на 1 март предала на непознат мъж, с когото се срещнала пред дома си, плик с още 8 000 лв.

Полицейските служители предприели незабавни оперативно-издирвателни и заградителни действия и заловили мъжа непосредствено след получаване на парите.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът – 29-годишен от Габрово, бил задържан за срок до 24 часа.

След доклад на материалите в Районна прокуратура – Трявна, той е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Криминалистите отново припомнят, че полицията не иска пари от гражданите, за да залавя извършители на престъпления. Институциите не събират пари на ръка. Искането на пари по телефона е категоричен знак за измама. Не помагайте на измамниците! При всяко съмнително обаждане с искане на пари, незабавно позвънете на тел. 112 и се свържете с близките си!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар