Икономика, Новини|05.03.2018 12:42

Граждани и фирми коригират веднъж годишно дължимите данъци

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Данъчна кампания 2018 е в разгара си. В габровския офис на НАП тя протича спокойно без опашки и напрежение.

Към края на февруари са приети 1 869 бр. декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ. От тях в салона за обслужване на клиенти на ул.“Радецка“№11 са приети 891 бр. декларации, по пощата и пощенските клонове 51 бр. Най-много са приетите декларации по интернет/ел. подпис и ПИК/ 927бр.

Габровските данъчни напомнят на своите клиенти, че срокът за деклариране на доходи от извън трудова дейност изтича на 30 април 2018. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис, с персоналния идентификационен код.

Също бърз и лесен начин е подаване на формуляр с баркод, който изчислява автоматично дължимия данък след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения.

Електронната декларация трябва да се изтегли на компютър от интернет страницата на НАП и да се попълни „офлайн“. Подаването на декларация, с баркод, гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход.

И през тази година по време на кампанията НАП работи съвместно с Български пощи. На територията на областта декларации могат да се подават и в пощенските клонове в Севлиево, Дряново и Трявна.

Габровските данъчни напомнят също, че и тази година гражданите и фирмите ще могат веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП, с годишната данъчна декларация.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, като срокът за подаването й и в двата случая е до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Повече информация при възникнали въпроси гражданите и фирмите могат да получат и на място в салона за обслужване на клиенти на ул.“Радецка“ №11 в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар