Новини|03.03.2018 9:00

Областният: Трети март е празник неподвластен на времето!

снимка: Областна администрация – Габрово

Уважаеми жители на област Габрово,

Най-искрено Ви поздравявам по случай Националния празник на България – Трети март, ден на жадувано Освобождение – свещено и изстрадано.

Трети март е празник неподвластен на времето, защото всеки от нас го носи в душата си. Един обикновен на пръв поглед ден, в който всички ние изразяваме огромната си признателност и преклонение пред подвига на знайни и незнайни герои, които извървяха пътя на Освобождението и със своята саможертва направиха възможна нашата свобода. Онази свобода, която днес ни задължава да предаваме на поколенията славата, величието и заветите на предците ни. Свободата, която не можем да опишем с една дума или с едно изречение и да свържем само с едно определено събитие, но която всички ценим и смятаме за своето най-голямо право. Свободната държава създава предпоставки човек да се почувства личностно свободен, но това е въпрос на много фактори – възпитание, нагласа, разбиране за живота и себе си. Може би именно сега е времето, когато трябва да се запитаме как употребяваме свободата си? Готови ли сме да жертваме нещо или дори себе си, както героите за нашето Освобождение? Правилно ли разбрахме завещаното ни богатство – да бъдем свободни? Много са въпросите, които днес, празнувайки Свободата, ще нахлуят в нас и ще се опитаме да потърсим техните отговори. И това показва, че носим в сърцата си българския дух. Нека не губим чувството на родолюбието, защото това ни прави по-единни, по-силни, това ще ни даде повече национално самочувствие.

Дълбок поклон пред паметта на всички, загинали за свободата на България!

Честит Национален празник!

Невена Петкова
Областен управител на област Габрово

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

1 Коментар

  • Другарят Цв.Михофф ми се обади .Беше много ядосан и псуваши многу лошу.
    Каза, чи ако прудължавами тъй, ша си загубим спонсорити.
    Посли ми звънна и другарят Кратунко.Каза, че от едно по света олство били многу недоволни от нас и сми портели анадолоатлантическата дружба.

    Еми, сами разбирати…сиренету й с пари…

Напиши коментар