Свържи се с нас

Новини

Нова улица ще свързва „Йоан Предтеча“ и „Орлово гнездо“

снимка: Християн Христов

Нова еднопосочна улица ще свързва „Йоан Предтеча“ и „Орлово гнездо“ в Габрово, като по този начин ще облекчи движението в района ОУ „Ран Босилек“.

Това предвижда одобреното от общинските съветници предложение за разрешаване изработване на Подробен устройствен план – План за регулация за Частично изменение на Подробен устройствен план за част от кв. 223 и кв. 226 по плана на гр. Габрово, ІІІ ет., І ч., като се продължи трасето на улица с о. т. 2206-1417-2115-2116 до о. т. 2089.

Едно от условията за изработването на Подробния устройствен план (ПУП), е „улицата да се проектира като еднопосочна с трасе и габарити, съобразени с изискванията за улици VІ клас“.

Това решение, гласувано по време на последното заседание на Общински съвет – Габрово, касае хората, живеещи в района на улиците „Алекси Димов“ и „Орлово гнездо“, защото по действащия ПУП на Габрово, ІІІ ет., І ч. ул. „Алекси Димов“ е предвидена като задънена улица, с начало от ул. „Йоан Предтеча“ и пешеходен излаз с настилка към ул. „Орлово гнездо“.

Тази част от града е една от най-старите, с много труден релеф и застрояване. Увеличената моторизация в Габрово като цяло, натовареността на трафика по посока ОУ „Ран Босилек“, както и ползването на ул. „Йоан Предтеча“ за паркиране компрометира двупосочния й режим на ползване.

Реализирането на улица, която осъществява връзка между улиците „Йоан Предтеча“ и „Орлово гнездо“, макар и като еднопосочна, ще облекчи движението и ще създаде условия за подобряване на организацията му.

Теренните проучвания показват, че улицата е осъществима, при спазване на изискващите се по норматив габарити. Необходимо е изменение на плана и провеждане на частични отчуждителни процедури, които са предвидени и с действащия към момента план.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

5 Comments

 1. Villager

  28.02.2018 at 14:11

  Язък. Там живеят някои от най-верните избиратели, а и мястото е добро за паша на пръча, докато беседвам с избирателите.Ще асфалтират полянката и няма да мога да си водя пръча, като ходя там. Също така си бях харесал едно място за нова землянка – оперативен център.

 2. От Котел

  28.02.2018 at 15:06

  Какви са тес улици ма кмитице ний къде ша живейм. толкус къщи можиши дъ ни дъдът пу тос баир, чи и нъ центъра, блиску ду пъзаря. кой шъ оди нъ туй училищи слид 20 гудини. те бългърити шъ ги нямъ, пък нащи ни одят на училищи. Ся тес пъри дъ земити дъ ни ги дъдети, дет шъ ги арчити зъ улици.

 3. Спокойно, другари гербери, сега ще пуснем едни проекти, с които да коригираме грешките от предишните и така до края на света, тоест, до края на Еврофондовете.
  А те както знаете, са бездънни!
  Както нашите сметки на Кайманите и о-в Ман.

 4. Виладжендър

  28.02.2018 at 15:39

  На мен ще ми правят нова улица до землянката. По козите пътечки клиентелата много падна и само с тролене трудно си изкарвам за тока за Правеца. освен това и повечето дървари вече ги настаниха из града и ми е скучно само с пръча.

 5. Иван

  24.03.2018 at 14:41

  От некъдърното изпълнение на проекта на източната градска улица със затварянето на ул.Топлик .Се чудят каква поредна глупос да измислят.Отваряш ул.Топлик и двете улици се разтоварват.Може и през градище да реши общината да караме децата към 1оу.Няма да ме очудят малумните им решения.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Любка Тинчева е новият директор на НМО – Габрово

Любка Тинчева е новият директор на Националния музей на образованието в Габрово. Тя е назначена на длъжността със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, считано от 19 август.

Досегашният директор Мая Карагьозова е освободена поради навършване на пенсионна възраст.

Любка Тинчева. Снимка: НМО – Габрово

Любка Тинчева е най-дългогодишният специалист в музейната институция. От откриването на експозицията през 1986 година досега Тинчева е работила като екскурзовод, уредник, главен уредник, ръководител отдел „Информационно осигуряване, комуникация и мултимедийно студио“.

Завършила е Немската езикова гимназия в Ловеч, Института по международен туризъм във Варна и Великотърновския университет – специалност Български и немски език.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Какво трябва да направим, ако намерим изгубена вещ или лични документи?

Вашите права и задължения, когато намерите изгубена вещ или български документ за самоличност.

Когато намерите изгубена или забравена чужда вещ, Вие не можете да станете неин собственик. Единствено общината или държавата в някои случаи могат да станат собственици на намерени вещи, но ако бъдат изпълнени определени условия.

Според българското законодателство, основно задължение на всеки, който намери чужда вещ, е да съобщи за нея на собственика, на властта или на този, който я е изгубил в продължение на една седмица.

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Ако собственикът не може да бъде открит, или не е известен, тогава вещта трябва да бъде предадена в служба „Общинска собственост“ към съответната община. От практическа гледна точка е прието, че предаването на намерената вещ може да се осъществи и в съответното полицейско управление или кметството.

Важно е да се знае, че за неспазване на това задължени в посочения от законодателя 7-дневен срок, е предвидена глоба от 100 лв до 300 лв. Обществените места като летища, метростанции, автобусни и ЖП гари и др. имат собствен ред за предаване на намерени вещи, както и за тяхното съхранение и поискване.

Особеност е, че вещите, изгубени на тези места се смятат за забравени и ако не предадете такава вещ, можете да бъдете обвинен в кражба.

При намиране на изгубен или откраднат български личен документ, Вие сте длъжни да се явите в най-близкото звено БДС при СДВР, ОДМВР или РУ към тях или в дипломатическо или консулско представителство на Република България в чужбина, за да го представите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Млад моторист без книжка се натресе в кола на кръстовище

Млад моторист без книжка се натресе в кола на кръстовище. Инцидентът е станал вчера, 19 август, около 17.15 часа на едно от кръстовищата в Севлиево.

При извършване на предприета маневра за изпреварване, мотоциклетът, който в последствие се оказало, че не притежава книжка, се ударил в предната лява част на движещия се пред него лек автомобил, управляван от 65-годишен севлиевец.

На участниците в пътнотранспортното произшествие била извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, която била отрицателна и при двамата водачи.

Снимката е илюстративна

От извършени справки в информационните масиви на МВР било установено, че 20-годишният моторист от село Богатово не притежавал свидетелство за управление на моторното превозно средство, а управляваният от него мотоциклет не бил регистриран по надлежния ред.

На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е започнато бързо производство под надзора на прокуратурата в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица