Свържи се с нас

Новини

Приеха Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове

Общинските съветници приеха Наредбата за финансовото подпомагане на спортните клубове

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общински съвет – Габрово прие на второ четене Наредбата за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и разпределение на средствата между спортните клубове по вид спорт. Това стана по време на редовната сесия на местния парламент.

Целта на наредбата е да регламентира правото и условията, на които трябва да отговарят спортните клубове, регистрирани и развиващи дейността си на територията на община Габрово.

Предвидени са основните критерии, чрез които ще се предоставя финансова подкрепа със средства от бюджета на Общината, както и основните индикатори, чрез които ще се оценяват тези критерии. С наредбата се определя механизма за разпределение на финансовия ресурс между отделните спортни клубове.

Разписано е как се точкуват различните индикатори по критериите и как получените точки се преобразуват в процент от средствата, предвидени за подпомагане. Регламентирани са редът и начинът, по който ще се отчитат разходваните средства, като са взети мерки да не се допуска двойно финансиране на разходите, които ще бъдат отчитани.

Указано е как ще се осъществява контрол върху финансираните спортни клубове и последиците от неизпълнение на задълженията им.

Наредбата цели постигане на безпристрастност и прозрачност в разпределянето на финансовите средства между спортните клубове, като запазва обществените традиции за подпомагане на футбола, поради неговата масовост.

До момента финансовото подпомагане ставаше чрез критерии, които ежегодно се утвърждаваха от общинската експертна спортна комисия. Те бяха разработени и приети преди години от представителите на спортната общност.

Община Габрово подпомага спортните клубове с два типа мерки – предоставяне за ползване на спортни обекти и съоръжения и предоставяне на финансови средства от бюджета на общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Продължават да издирват изчезналата Яна Пайнарова от Габрово

Published

on

Продължава да се издирва изчезналата Яна Пайнарова. 88-годишната жена от Габрово е в неизвестност от 14 ноември т.г., когато последно е била в дома си, на адрес град Габрово, ул.“Юрий Венелин“ № 14, ет.4.

Издирваната жена е с ръст среден, около 150 см. Лицето й е овално, с къса чуплива коса и зелени очи.

Гражданите, които имат информация за нея, могат да сигнализират на спешния телефон 112 или в най-близкото Районно управление МВР.

*Снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Трима загинали при пожари за седмица

Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово апелира за повишено внимание през отоплителния сезон.

Published

on

За изминалата седмица, 30 ноември – 4 декември, на територията на област Габрово, при два пожара загинаха трима души.

Първият инцидент бе в Севлиево, станал на 30 ноември, при който в следствие на пожар живота си загубиха двама души – майка и син, а вчера, 3 декември, при пожар в къща, намираща се в град Трявна, загина възрастна жена.

Статистика на произшествията за периода от 23 ноември до 4 декември се допълва от още 5 пожара със значителни загуби: пожар в гъбарник в Габрово на 25 ноември; пожар в магазин в Дряново на 26 ноември; пожар в сервиз за бяла и черна техника в Севлиево 27 ноември; пожар в къща в Габрово на 30 ноември; пожар в къща в село Валевци на 1 декември.

За същия период, в областта са възникнали още 19 пожара без големи материални загуби, но свързани с отоплителния сезон – 7 пожара, свързани с непочистени комини и 12 пожара в отпадъци или контейнери за битови отпадъци, където неправилно се изхвърля горими отпадъци и жерава от отоплителни уреди на твърдо гориво.

Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово апелира за повишено внимание през отоплителния сезон, като особено внимание да се обръща на по-възрастната част от населението.

За вашата безопасност стриктно спазвайте мерките за пожарна безопасност през отоплителния сезон!

Мерки за пожарна безопасност: Мерки за пожаробезопасно отопление.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Подаръци ще има за всички от сърце

Published

on

В празничната неделя, 6 декември, Държавен куклен театър – Габрово е подготвил нови изненади за своите малки зрители.

В 11.00 часа ще започне срещата с любим герой – Мечо Пух, а после забавлението ще продължи със снежна викторина, с много песни и танци.

„С любезното съдействие на издателство „Фют“ сме подготвили подарък за всяко дете“ – споделят от културния институт и добавят „в работилничката ще бъдем трудолюбиви и усърдни като джуджетата на Дядо Коледа, ще се веселим, докато майсторим и времето ще мине неусетно! Очакваме ви с нетърпение. А вие?!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица