Икономика, Новини|16.02.2018 13:18

Креативен щанд представя Габрово „Ваканция и СПА Експо“

снимка: Община Габрово

Творчески град на занаятите и фолклорните изкуства – това е лицето на Габрово, което ще бъде представено по време на 35-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ в София.

Изложението е най-голямото в България и се организира под патронажа на Министерството на туризма и с партньорството на Българска хотелска и ресторантьорска асоциация и Асоциация на българските туроператори и туристически агенти.

Щандът е организиран като част от етърска улица, а Баба Марта, облечена в носия, дойде специално от ЕМО Етър, за да представи уникални автентични мартеници от гайтан и цели три дни сплита своето изкуство в червено и бяло.

Община Габрово участва заедно с общините Трявна, Севлиево и Дряново с общ представителен щанд, с който целият регион се представя като център на занаяти, традииции и креативен туризъм. Местни занаятчии показват на място майсторството си и привличат интереса на туристи и професионалисти от бранша.

През 2018 г. четирите общини ще продължат да си сътрудничат в областта на туризма, обединявайки добрите си ресурси и потенциал в общи продукти и маркетингови дейности.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

Напиши коментар