Свържи се с нас

Култура

Обявиха победителя в конкурса за карнавално лого

Известен е вече новият бранд на Карнавал Габрово

Проект 186, с автор Невена Колева. Снимка: Община Габрово

Известен е вече новият бранд на Карнавал Габрово. Победителят в Конкурса за графичен знак на Карнавал Габрово е проект 186, с автор Невена Колева, обявиха от местната общинска администрация.

Журито на конкурса избра този знак, със следните аргументи: изображението на маска и котка синтезират удачно най-важните послания на карнавала – универсалната идея за уличен празник-маскарад и характерната за събитието котка.

Рисунъкът на изображението е изчистен, донякъде грубоват и в същото време силен, и запомнящ се. В простотата си знакът дава възможност да се надгражда, развива и интерпретира по много и различни начини в бъдеще.

Всички постъпили 220 на брой предложения от творци от страната и чужбина бяха оценявани от жури в състав: Нела Рачевиц, заместник-кмет „Социално-икономическо развитие“ в Община Габрово; проф. Георги Янков, ръководител катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Национална художествена академия; Маргарита Доровска, директор на Музей „Дом на хумора и сатирата“; Иван Христов-Грога, художник; Борил Караиванов, графичен дизайнер.

По регламент журито присъди и две поощрителни награди. Първата от тях се присъжда на проект 019 с автор Катарина Буржо.

Проектът интерпретира темата с художествен вкус и професионализъм, които умело предават веселото настроение на глъч и суматоха по време на карнавала.

Проект 035 с автор Кристина Маринова. Снимка: Община Габрово

Втората поощрителна награда бе определена за проект 035, с автор Кристина Маринова.

Проектът показва ярко, предизвикателно и смело тълкуване на темата като в същото време запазва традиционна за карнавала символика. Проектът демонстрира модерните тенденции на развитие в областта на визуалната идентичност, но в своята абстрактност надхвърля очакванията на широката публика.

Визуалната идентичност на най-мащабното за Габрово културно събитие е изключително важна за успешната му реклама и промотиране. Припомняме, че мотото на тазгодишния Карнавал е „Габрово-мой малък Брюксел“.

снимка: Община Габрово

За повече информация можете да посетите сайта на Конкурса.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

7 коментара

7 Comments

 1. ВиллаДзвер

  16.02.2018 at 13:31

  Логото е лява ръка с мръсни, кирясали нокти, която бърка смело в десния джеб на ЕвроГейския съюз и вади пачки евро.

 2. Шнура

  16.02.2018 at 14:54

  За лого на Парчовци предлагам пръч, обладаващ анално незнаен трол в землянка. На логото ще има и надпис – Парчовската съпротива – най – вярната на партията съпротива.

 3. :)

  16.02.2018 at 14:55

  много грозно лого. почти колкото парчовската подлога.

 4. От Котел

  16.02.2018 at 15:10

  За лого на Мечковица предлагам стилизирано изображение на компютър Правец 8.

 5. Ицо

  16.02.2018 at 15:13

  Какъв е този катил от Парчовци?

 6. Вилъджер

  16.02.2018 at 18:30

  Айде да не се обиждаме на техника!!!
  Правецът ми работи с най-бързата операционна система „Счупен Джам“, версия „Тухла“ 6.0

 7. Обикновен човек

  17.02.2018 at 12:33

  Имаше много по-хубави лога от това. Просто е скандало как може тези правоъгълници да спечелят. Първо и според мене най-важното е, че имаше лозунг, който трябваше да се спази, който трябваше да присъства в дизайна по някакъв начин. Това няма нищо общо с идеята като. Потресен съм от некомпетентността на така наричащо се себе си жури. Дори и да няма нищо общо с лозунга на тазгодишния карнавал имаше други много по-добре направени лога. Това е жалко…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Неделно предложение за малки и големи

Една от най-обичаните в цял свят приказки за малки и големи – „Червената шапчица“, ще оживее на сцената на Държавен куклен театър – Габрово на 19 януари, с помощта на любими актьори и изумително красиви кукли.

Спектакълът по приказката на Шарл Перо е най-новият в репертоара на габровския куклен театър.

В него участват Ивет Сотирова и Атанас Филипов. Тя влиза в ролята на момиченцето и бабата, а той играе три персонажа – на вълка, ловеца и кучето.

Куклите и сценографията са дело на Наталия Гочева, а музиката е композирана от Георги Гарчов.

Режисьорът на спектакъла – Теменужка Коларова обещава да има поука за всеки!

Началото е в 11.00 часа, а цената на билета – 4 лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Младежкият театър гостува в Габрово

За болезнена любов наемете безболезнена раздяла – Младежкият театър гостува в Габрово

Любовта е сложно преживяване, а раздялата – още по-сложна, но нещата могат да се подредят отново. В това ни убеждава провокативната комедия „Разделям двойки по домовете“ на Младежки театър „Николай Бинев“, която ще гостува на Габровския театър. Постановката на режисьора проф. Здравко Митков ще се играе на 21 януари, вторник, от 19.00 часа в зала „Възраждане“.

Спектакълът е създаден по пиесата на френския драматург Тристан Птижирар, номиниран за награда „Молиер“ в категория „най-добър жив франкофонски автор“ през 2015 г. Преводът е направен от Снежина Русинова-Здравкова, а сценографията и костюмите са изработени от художника Петър Митев. Фотограф на постановката е Гергана Дамянова. В ролите ще видим Искра Донова, Михаил Билалов и Николай Луканов.

Пристрастеността към социалните мрежи превръща съвременния човек в потребител, който консумира на бързи обороти преживявания, емоции, чувства и забравя за истинските „неща от живота“.

В тази хаотична липса на разумност, място намира Ерик (Михаил Билалов), чиято работа се състои да прекратява любовните връзките на други мъже от тяхно име и в тяхно отсъствие. Всичко върви по план, Ерик е професионалист, знае как да се справи във всяка ситуация – елегантно, бързо и точно. Един ден съдбата ще разтърси собствената му самоувереност.

Непознат го изпраща при любовницата си за поредната раздяла, която се оказва бившата му жена Гаел (Искра Донова). Малко по-късно на вратата се появява и разкаялият се любовник Иполит (Николай Луканов). Дали ще се заформи любовен триъгълник предстои да разберем, но едно е сигурно – публиката ще съпреживее еуфоричен бум от всякакви откровения, спомени и признания, поднесени от безупречната игра на актьорите и майсторски изпипаните диалози. Съвсем естествено финалът е неочакван – като самия живот.

С лек хумор и доза мистерия проф. Здравко Митков предлага на зрителите едно истинско забавление над ежедневните ситуации.

21 януари, 19.00 часа, зала „Възраждане“

Билети може да закупите от касата на Драматичен театър „Рачо Стоянов“, както и онлайн на: https://epaygo.bg/2977959796.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Габрово посреща ансамбъл „Фън Я Сун“

Фолклорният ансамбъл „Фън Я Сун“ от Китай ще гостува на сцената на зала „Възраждане“ на 6 февруари.

Ансамбълът е част от фолклорния оркестър на Тиендзинския театър за песни и танци и в последните години служи за емблема на културния обмен на град Тиендзин със света.

Предварителната продажба на билети ще започне от 27 януари в Туристическия информационен център на ул. Опълченска №11.

Цената на билета е 5 лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица