Обявиха победителя в конкурса за карнавално лого

Проект 186, с автор Невена Колева. Снимка: Община Габрово

Известен е вече новият бранд на Карнавал Габрово. Победителят в Конкурса за графичен знак на Карнавал Габрово е проект 186, с автор Невена Колева, обявиха от местната общинска администрация.

Журито на конкурса избра този знак, със следните аргументи: изображението на маска и котка синтезират удачно най-важните послания на карнавала – универсалната идея за уличен празник-маскарад и характерната за събитието котка.

Рисунъкът на изображението е изчистен, донякъде грубоват и в същото време силен, и запомнящ се. В простотата си знакът дава възможност да се надгражда, развива и интерпретира по много и различни начини в бъдеще.

Всички постъпили 220 на брой предложения от творци от страната и чужбина бяха оценявани от жури в състав: Нела Рачевиц, заместник-кмет „Социално-икономическо развитие“ в Община Габрово; проф. Георги Янков, ръководител катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Национална художествена академия; Маргарита Доровска, директор на Музей „Дом на хумора и сатирата“; Иван Христов-Грога, художник; Борил Караиванов, графичен дизайнер.

По регламент журито присъди и две поощрителни награди. Първата от тях се присъжда на проект 019 с автор Катарина Буржо.

Проектът интерпретира темата с художествен вкус и професионализъм, които умело предават веселото настроение на глъч и суматоха по време на карнавала.

Проект 035 с автор Кристина Маринова. Снимка: Община Габрово

Втората поощрителна награда бе определена за проект 035, с автор Кристина Маринова.

Проектът показва ярко, предизвикателно и смело тълкуване на темата като в същото време запазва традиционна за карнавала символика. Проектът демонстрира модерните тенденции на развитие в областта на визуалната идентичност, но в своята абстрактност надхвърля очакванията на широката публика.

Визуалната идентичност на най-мащабното за Габрово културно събитие е изключително важна за успешната му реклама и промотиране. Припомняме, че мотото на тазгодишния Карнавал е „Габрово-мой малък Брюксел“.

снимка: Община Габрово

За повече информация можете да посетите сайта на Конкурса.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

7 коментара

  • Логото е лява ръка с мръсни, кирясали нокти, която бърка смело в десния джеб на ЕвроГейския съюз и вади пачки евро.

  • За лого на Парчовци предлагам пръч, обладаващ анално незнаен трол в землянка. На логото ще има и надпис – Парчовската съпротива – най – вярната на партията съпротива.

  • много грозно лого. почти колкото парчовската подлога.

  • За лого на Мечковица предлагам стилизирано изображение на компютър Правец 8.

  • Какъв е този катил от Парчовци?

  • Айде да не се обиждаме на техника!!!
    Правецът ми работи с най-бързата операционна система „Счупен Джам“, версия „Тухла“ 6.0

  • Имаше много по-хубави лога от това. Просто е скандало как може тези правоъгълници да спечелят. Първо и според мене най-важното е, че имаше лозунг, който трябваше да се спази, който трябваше да присъства в дизайна по някакъв начин. Това няма нищо общо с идеята като. Потресен съм от некомпетентността на така наричащо се себе си жури. Дори и да няма нищо общо с лозунга на тазгодишния карнавал имаше други много по-добре направени лога. Това е жалко…

Напиши коментар