Новини, Политика|13.02.2018 11:15

Областният свика директори на лечебни заведения

снимка: Областна администрация – Габрово

Финансово и кадрово състояние на лечебните заведения, предизвикателства и перспективи бяха основните въпроси, които дискутира областният управител Невена Петкова с директорите на болниците в областта, директорът на РЗОК, РЗИ и НОИ.

„Срещата е във време, когато се водят преговори между здравната каса и лекарския съюз, както и преди изработването на новата регионална здравна карта“, коментира Петкова и допълни към това желанието да чуе от всеки един ръководител на здравно заведение как е изминала предходната година и какво предстои през 2018-та.

Областният сподели пред участниците за проведена работна среща на своя заместник Мария Пенева със зам. – министъра на здравеопазването Жени Начева през изминалата седмица. Проблемите за всички болнични заведения са сходни, макар и в различни мащаб.

Тревожно остава положението и с кадрите, особено при медицинските сестри и макар да има недостиг в това отношение по време на среща беше акцентирано върху всеотдайността, с която работят. Всички са категорични, че трябва да има поне 10 % увеличение на клиничните пътеки, както и на лимитите на лечебните заведения, за да се случи някаква положителна промяна.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

  • Росен клиторът да не би да бие чикии някъде скрит… нещо го няма в публичното пространство, защо ли!?

  • парчовският простак, като плод на сфинктерно отрязване и колебливо полово възприятие(джендър) ще пердстави свои творби на изложбата. творбите са дело на дългогодишни усилия в землянката на мечковица, да пресъздаде образа на своя идол и вожд с наличните материални средства, намиращи се в гириза. за комфорта на посетителите ще бъдат раздавани противогази.

  • акцентирам само върху парчовската отрепка. не ползвам главни букви, защото парчовеца не е заслужила главна буква. ясно ли е отрепко?

  • Кажи къде ще си и ще дойдем да те ебем на чеверме до насиране!

Напиши коментар