Свържи се с нас

Новини

БСП към ГЕРБ: Бъркате община с област!

Published

on

снимка: ПП ГЕРБ

Депутатът от ПП ГЕРБ Николай Сираков обяви, че преките частни инвестиции в Габрово достигат 2 509 евро на човек, а Брутният вътрешен продукт (БВП) на Габрово е 10 358 лева и от 2007 година, когато ГЕРБ печелят за първи път изборите, постоянно нараства.

Пред медии той заяви, че данните са официални и са на Института за пазарна икономика, като в началото на управлението на ГЕРБ БВП на Габрово е бил 7 325 лева. По думите на Сираков ръст се наблюдава по отношение на заплатите и най-вече по отношение на преките частни инвестиции, нарастващи в пъти и достигащи 2 509 евро на човек.

Според информация обаче, публикувана на фейсбук страницата на БСП – Габрово, оповестените от Сираков данни въобще не отговарят на действителността и той бърка с твърденията си.

В отговор на споменатите конкретни данни от депутата, представителите на левицата отбелязват, че трябва да се има предвид, че цифрите всъщност не са актуални, а са част от представителна информация от далечната вече 2015г., т.е. данни от преди три години се прилагат към 2018 г.

„Освен това изнесените числа не са само за Габрово, както казва Сираков, а са за цялата Габровска област, в която влизат още три общини, една от които е Севлиево, където последните години имаше няколко големи инвестиции“, аргументират се социалистите.

„Да, икономическото развитие на Габрово е изключително важно за бъдещето на града ни, но използването на данни от 2015г. , отнасящи се за цяла област, а не само за една община, като инструмент за доказване на огромния ръст, не е начинът да се защитават позиции и политики“, считат още от БСП.

Представителите на левицата са категорични, че винаги и с всички законови инструменти са защитавали и подкрепяли развитието на местния бизнес и икономика. Според тях всяко друго твърдение е клевета и не отговаря на истината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

12 коментара

12 Comments

 1. Шнурко просто си е вкарал шнура през едната ноздра, издърпал го е през другата и като е погледнал сочплите чо него, е видял чидлото 10000.
  Не бива да му се сърдим, той е йога !!!!

 2. Име (задължително)

  07.02.2018 at 21:44

  Проявете разбиране, все пак сЕраков е най-простия кмет откакто има писана история и се знае кой кога е бил кмет на Габрово.

  Освен това тези 2509 евро, не са ЧАСТНИ а ЧУЖДИ инвестиции, ама то електората им още по-прост, едва ли ще забележи разликата.

 3. Историк

  07.02.2018 at 22:27

  Точно така, най- простият кмет, а на най- простата и крадлива кмИтица още не и е сложена снимката в коридора.

  • :)

   08.02.2018 at 9:12

   то пък една снимка, само да стресира хората. по плевенско може и да е вървежна 🙂

 4. Ненко

  08.02.2018 at 12:16

  То и Вилъжера си мисли, че аналния секс с мъж е нещо нормално… Бърка и апартамента за 750 000 рупии в центъра на София с панелния коптор в който живее на Крушата… всички от тая партия сте объркани по рождение!

 5. Villager

  08.02.2018 at 13:05

  Много завиждам на бизнесмени като Ненко. Той поне си има апартамент и кола, а на мен партията – кърмилница след толкова години вярна служба ме е оставила да се крия в землянката-гириз и да се возя на катърските каруци на избирателите. Когато имам спешно донесение за ръководството, яхвам пръча и литвам като хвърковатата чета. А Ненко се вози в кола и има апартамент.

 6. Villager

  08.02.2018 at 13:32

  Аз съм най-големия убитак, подлога и джендър. Мога само да гледам в канчето на Ненко и да се облизвам. Дано партията-кърмилница ми пусне и малко по-бели джендъри, че от тъмно кафявите избиратели много ме боли ауспуха.

 7. :)

  08.02.2018 at 13:43

  вилажерка, нали продадохте пръча да се изучиш в слаботоковото на пазаря?

 8. Ненко

  08.02.2018 at 14:34

  Хахахаха Вилажере виж, че си сам а мен ме подкрепят хората, разбираш ли го това? Абсолютно нищо няма да ти кажа а и не мисля, че те интересува каква кола карам, къде живея или с какво се занимавам! Също така не виждам с какво ще ти помогне това да знаеш къде живея, на гости ли ще ми дойдеш? За да не кажеш пак, че те пращам някъде ти определи къде само да не дойдат и други който те „подкрепят“, че ще стане мазало…

 9. Ненко

  08.02.2018 at 16:02

  Аз ако ти кажа къде съм и случайно пък ако решиш до унас да дойдеш няма да излезеш от там хахахахах. Много си прост, избери си ти място и да се приключва… глупендер

 10. :)

  08.02.2018 at 16:27

  разбира се, че вилажерката няма да дойде. най-много да ти направи някой зулум по партийна линия. те в това отношение нямат аналог. а ако си уредите среща и аз искам да присъствам, за да си изкажа уважението към джендърската подлога.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица