Новини, Политика|07.02.2018 17:37

БСП към ГЕРБ: Бъркате община с област!

снимка: ПП ГЕРБ

Депутатът от ПП ГЕРБ Николай Сираков обяви, че преките частни инвестиции в Габрово достигат 2 509 евро на човек, а Брутният вътрешен продукт (БВП) на Габрово е 10 358 лева и от 2007 година, когато ГЕРБ печелят за първи път изборите, постоянно нараства.

Пред медии той заяви, че данните са официални и са на Института за пазарна икономика, като в началото на управлението на ГЕРБ БВП на Габрово е бил 7 325 лева. По думите на Сираков ръст се наблюдава по отношение на заплатите и най-вече по отношение на преките частни инвестиции, нарастващи в пъти и достигащи 2 509 евро на човек.

Според информация обаче, публикувана на фейсбук страницата на БСП – Габрово, оповестените от Сираков данни въобще не отговарят на действителността и той бърка с твърденията си.

В отговор на споменатите конкретни данни от депутата, представителите на левицата отбелязват, че трябва да се има предвид, че цифрите всъщност не са актуални, а са част от представителна информация от далечната вече 2015г., т.е. данни от преди три години се прилагат към 2018 г.

„Освен това изнесените числа не са само за Габрово, както казва Сираков, а са за цялата Габровска област, в която влизат още три общини, една от които е Севлиево, където последните години имаше няколко големи инвестиции“, аргументират се социалистите.

„Да, икономическото развитие на Габрово е изключително важно за бъдещето на града ни, но използването на данни от 2015г. , отнасящи се за цяла област, а не само за една община, като инструмент за доказване на огромния ръст, не е начинът да се защитават позиции и политики“, считат още от БСП.

Представителите на левицата са категорични, че винаги и с всички законови инструменти са защитавали и подкрепяли развитието на местния бизнес и икономика. Според тях всяко друго твърдение е клевета и не отговаря на истината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

13 коментара

 • Шнурко просто си е вкарал шнура през едната ноздра, издърпал го е през другата и като е погледнал сочплите чо него, е видял чидлото 10000.
  Не бива да му се сърдим, той е йога !!!!

 • Проявете разбиране, все пак сЕраков е най-простия кмет откакто има писана история и се знае кой кога е бил кмет на Габрово.

  Освен това тези 2509 евро, не са ЧАСТНИ а ЧУЖДИ инвестиции, ама то електората им още по-прост, едва ли ще забележи разликата.

 • Точно така, най- простият кмет, а на най- простата и крадлива кмИтица още не и е сложена снимката в коридора.

  • то пък една снимка, само да стресира хората. по плевенско може и да е вървежна 🙂

 • То и Вилъжера си мисли, че аналния секс с мъж е нещо нормално… Бърка и апартамента за 750 000 рупии в центъра на София с панелния коптор в който живее на Крушата… всички от тая партия сте объркани по рождение!

 • Много завиждам на бизнесмени като Ненко. Той поне си има апартамент и кола, а на мен партията – кърмилница след толкова години вярна служба ме е оставила да се крия в землянката-гириз и да се возя на катърските каруци на избирателите. Когато имам спешно донесение за ръководството, яхвам пръча и литвам като хвърковатата чета. А Ненко се вози в кола и има апартамент.

 • Аз съм най-големия убитак, подлога и джендър. Мога само да гледам в канчето на Ненко и да се облизвам. Дано партията-кърмилница ми пусне и малко по-бели джендъри, че от тъмно кафявите избиратели много ме боли ауспуха.

 • вилажерка, нали продадохте пръча да се изучиш в слаботоковото на пазаря?

 • Хахахаха Вилажере виж, че си сам а мен ме подкрепят хората, разбираш ли го това? Абсолютно нищо няма да ти кажа а и не мисля, че те интересува каква кола карам, къде живея или с какво се занимавам! Също така не виждам с какво ще ти помогне това да знаеш къде живея, на гости ли ще ми дойдеш? За да не кажеш пак, че те пращам някъде ти определи къде само да не дойдат и други който те „подкрепят“, че ще стане мазало…

 • Аз ако ти кажа къде съм и случайно пък ако решиш до унас да дойдеш няма да излезеш от там хахахахах. Много си прост, избери си ти място и да се приключва… глупендер

 • разбира се, че вилажерката няма да дойде. най-много да ти направи някой зулум по партийна линия. те в това отношение нямат аналог. а ако си уредите среща и аз искам да присъствам, за да си изкажа уважението към джендърската подлога.

 • Интересно, като кажа #КОЙЕВИЛЪДЖЕРА и Гербовонюз веднага ме трият.

Напиши коментар