Свържи се с нас

Новини

Вандали посегнаха на Голямата чешма в Баевци

Published

on

Голямата чешма в село Баевци, Кметство Зелено дърво, стана жертва на вандалско посегателство, алармираха до редакцията на „Габрово Нюз“ местни жители. В резултат на неправомерните и злонамерени действия преди дни са изтръгнати символите на каменната чешмата.

По думите на хората всяка година Голямата чешма, намираща се на пътя за Узана, е обект на посегателство, бивайки разбивана, след което възстановявана за сметка на местното население със собствени труд и средства.

„Чешмата е основен водоизточник. От нея се захранват къщите с вода. Дори хора от града често пъти идват да си наливат от нея, тъй като водата има добри качества и годна за пиене. Посещаващите Узана туристи също си наливат от нея.

Голямата чешма е от регионално историческо значение за Габрово. Този път откраднаха символите на чешмата“, заяви пред репортер на „Габрово Нюз“ жител, определил вандалският акт като терористичен акт.

Според местните хора извършителите ясно трябва да осъзнават, че са посегнали не само на историята, но и на изворите на живот, както и на силния дух на хората, потомци на баевчани. Баевци е свързано с Руско-турската освободителна война.

„През месец март, по повод 140-годишнина от Руско-турската освободителна война, ще пристигнат много хора, свързани с военната история на България, дали чест и достойнство за страната ни. Какво дават на страната тези, които са безчинствали?“, запита риторично жител на Кметство Зелено дърво.

Хората изпитват огромното чувство на гняв заради вандалския акт, но са категорични че няма да оставят нещата така. Новинарският портал за „Габрово Нюз“ изразява надежда, че извършителите на вандалския акт ще бъдат разкрити и те ще понесат своята отговорност.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

2 Comments

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Застреляха породист кон край Кръвеник

Published

on

Полицията издирва извършителя, застрелял кон в местността Киевщица, намираща се в землището на севлиевското село Кръвеник.

Животното е било порода Хафлингер. То е било оставено на свободна паша за времето от 17.30 часа в неделя до 15.00 часа в понеделник, когато стопанинът му го заварил с отнет живот.

На местопроизшествието е извършен оглед в присъствието на ветеринарен лекар. По случая в РУ Севлиево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 б от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Три са новите случаи на коронавирус в региона

Published

on

Три са положителните проби за КОВИД – 19 в региона през последното денонощие. Касае се за двама от Габрово и един от Дряново.

Това става ясно от данните към вчерашна дата, 29 септември, на Министерството на здравеопазването, цитирани днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

58-годишен габровец, работник в завода за санитарна арматура „Идеал стандарт-Видима“ в Севлиево, е бил установен с вирусната инфекция, която е била отрита и при 24-годишна жена, също от Габрово, служител във фирма „Блазер груп Габрово“.

Положителен за коронавирус е и 45-годишен дряновец, също работник в завода за санитарна арматура „Идеал стандарт-Видима“ в Севлиево.

Новорегистрираните 3 случая провеждат домашно лечение и са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Изготвени са и са връчени предписания до контактните лица на потвърдените с КОВИД – 19 за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

25-годишен се намъкна в производствен цех, за да краде

Published

on

Полицията в Габрово уличи 25-годишен местен жител, проникнал в производствен цех на ул.“Капитан Дядо Никола“ и извършил кражба на различни по вид, дължина и сечение медни проводници.

Престъплението било извършено за периода от месец август до 25 септември. По случая е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 195 ал.1 т.3 от Наказателния кодекс.

Габровските криминалисти стигнаха и задържаха извършителя на друга кражба. Това е 31-годишна жена от Габрово откраднала лични документи от кола, паркирана пред къща в село Златари.

Деянието било извършено за времето от 19.00 часа в неделя до 07.20 часа в понеделник. Вещите, предмет на престъплението, са били намерени и иззети.

По случая в РУ Габрово е образувано досъдебно производство по чл.195 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица