Свържи се с нас

Новини

Декларацията за връщане на Даниела Василева взриви фейбук

снимка: Община Габрово, Архив

Подписаната декларация от директорите на четири основни, едно средно училище и 8 детски градини, искащи Даниела Василева да бъде върната на работа като директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово, взриви социална мрежа фейбук и предизвика вълна от коментари.

Неиздържаната граматически, пунктуационно и правописно декларация на подкрепилите образователни институции от Габрово породи десетки мнения и изказвания. Според някои, писмото на директорите е срам за образователните институции, които са го подписали, тъй като е неграмотно написано, не само като правопис, но и като форма.

„Защо директорите, които подкрепят писмото, не са застанали с имената си, а са се представили с образователната институция, която представляват. Целите колективи на тези институции ли са зад тях?“, недоумява потребител във фейсбук, оценяващ декларацията за подкрепа като „много плоско скалъпена“.

По думите на друг потребител във фейсбук, на подкрепилите декларация директори им е нужен спешен курс по ограмотяване и запознаване с нормите на българския правопис, тъй като слагайки подписите си под документа би трябвало да са се запознали с него и няма начин съдържанието му, изобилстващо от грешки, да не им е направило впечатление.

В коментарите под разразилия се дебат по темата във фейсбук група, администрирана от представители на Община Габрово, отношение взима и работеща в местната структура на ПП ГЕРБ в Габрово, която се изказва по-скоро в унисон с позицията на директорите, желаещи връщането на Даниела Василева като директор на „Образование и социални дейности“.

„Този документ може да е спретнат „зад гърба“ на повечето от директорите, които дори и с имената си не присъстват… Защо ли?“, запита член на групата. По думите на друг кризисният пиар на управляващите в Габрово отдавна куца, а оставката е била поискана от опозицията. „Оставката е морален акт и се подава веднага, всичко останало е цирк със слаби артисти.“

Според друг потребител на фейсбук групата „тази декларация е гавра с ръководителите на социалните и образователните институции.“Потребители на фейсбук стигат и по-далеч в своите мнения, определяйки декларацията, като такава от един отминал тоталитарен период.

Коментарите за нея оставяме на Вас!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

17 коментара

17 Comments

 1. Пълен цирк

  06.02.2018 at 16:58

  Оттеглете си оставката Госпожо. Делян Добрев как го направи. Имате положителен пример.

 2. виладжендър

  06.02.2018 at 17:30

  Искаме си свинята!!! С малките нагли крадливи очички на 5см едно от друго.

 3. ВиллаДебилла

  06.02.2018 at 17:58

  Не може нашите хора така да подават фОставка!!!
  Ми те така скоро и на Кратунко – Брат ще поискат оставката!!!!
  НЕЧУВАНА НАГЛОСТ НА КОМУНЕТАТА, ДРУГАРИ ГРОБАРИ.

 4. Време е

  06.02.2018 at 18:37

  Утре започва втория срок. Директори, учители, ученици и техните родители, баби ,дядовци, чичовци,стринки, вуйчовци, вуйни, лели, сваковци, кръстници, кумци и други раднини и приятели да преградят път Е85 и докато госпожата не се върне общината да не го отварят. И за да възтържествува доброто, тая госпожа да бъде назначена за зам. кмет по образование и др. Не можем да си позволим децата да останат умни като тикви и кратуни, ако нея я няма.

 5. Бивша

  06.02.2018 at 22:44

  Хора,събудете се Тя не си мръдна задника да отиде до услугите докато не дойдоха медиите и има наглостта да лъже пред цяла България Познаваме я добре

 6. Ненко

  06.02.2018 at 23:32

  Скоро ще предложа онлайн референдум дали Вилажера да бъде евтанизиран по особено жесток начин – чрез метод който е отречен от човечеството и е бил използван последно преди 200 години а именно разчленяване!

  • Правилно

   07.02.2018 at 6:50

   🙂

  • Да бъдем хуманни

   07.02.2018 at 9:14

   Мисля, че ще е по- хуманно да бъде принудително заселен в Столипиново, при оснояния електорат на ОПГ ГЕРП, а там братята роми знаят как да постъпят с него 😉

 7. Ненко (оригинал)

  07.02.2018 at 13:38

  Казах ти какво да направиш като дойдеш в Габрово, ако изобщо си някъде… Защоти съм почти сигурен, че квичиш от някоя панелка на Крушата. Та като се наканиш да се видим казваш къде и с удоволствие ще документирам срещата ни и физиономията ти!

  • Добрият съвет

   07.02.2018 at 15:56

   Ненко, не го бий много по главата, защото може да се върне 15 години назад и да почне да пише хвалебствия за Н.В.СИМЕОН II Sax Coburg Gotha!!!

 8. Ненко

  07.02.2018 at 15:58

  Помня, че на стоянката на театъра искаха среща с Вилажера, сигурно и там е добре да се отбие…

 9. Ви-лъжера

  07.02.2018 at 17:34

  А аз, понеже съм от умните, красивите и смели соросоиди, преди няколко години си дадох адреса в Гугъл Ърт, нищо, че на него имаше сграда на държавна служба!!!
  Ако искахте, можехте да отидете и да набиете калинките, дето работят там!!!!

 10. Григо

  08.02.2018 at 12:43

  Таньо ако не уволниш Рачевиц и Василева утре ще те свали Григоров и то със съд за указване на политически чадър! Разбираш ли?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Иновации и сътрудничество в ПМГ – Габрово

Вече втора учебна година Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрво работи по Националната програма „Иновации в действие“ на МОН. Проектът, разработен и защитен от екипа на ПМГ, е „Училище за дигитална, емоционална и социална грамотнност“.

В учебната програма на някои класове са включени иновативни учебни часове по предмети „Софтуерни науки“, „Дигитални науки“ и „Личностно развитие“. Новост през тази учебна година е включването на ПМГ в модул „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри практики“ по Националната програма.

От 13 до 15 ноември ПМГ – Габрово е домакин на среща по Национална програма на МОН за сътрудничество и обмен на иновации. В дейностите по мобилност габровската Природоматематическа гимназия участва заедно с Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна и Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово.

Екипите са съставени от директори, учители и ученици в трите партниращи си гимназии. Предстоящите три дни ще са с акцент върху професионалното сътрудничество, развитие и разпространение на иновации в образованието.

В програмата на форума са включени посещения на открити уроци в иновативните часове. Ще се наблюдават работилница по Създаване на игри в 5 клас, уроци Роботика и Програмиране на Scratch в 6 клас, Компютърна графика с CorelDraw, Програмиране на Java и Обучение за MOS (Microsoft Office Specialist) в 9 клас, Програмиране на различни езици и работа с графични среди в 10 клас.

Съвместната работа включва поредица от представяния и дискусии между екипите и предложения за развитие.

Гостите ще посетят забележителности на Габрово и околността, тъй като са важни и неформалните дейности с приятели.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

В две габровски училища стартират пилотно 2 Национални програми

Габрово е един от градовете в България, в които през учебната 2019/2020 година ще стартира пилотното изпълнение на две Национални програми за превенция употребата на психоактивни вещества, информираха от местната общинска администрация.

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно – информационният център към Община Габрово ще реализират програмите в ОУ „Неофит Рилски“ и ПГТ „Пенчо Семов“, като ръководствата на училищата са оказали пълна подкрепа за осъществяването им.

В ОУ „Неофит Рилски“ ще бъде въведена превантивна програма „Кодово име „Живот“, насочена към ученици от 5 до 7 клас, а в ПГТ „Пенчо Семов“ – превантивна програма „Връстници за избор и живот“, обхващаща учениците от 8 до 11 клас.

снимка: Община Габрово

И двете национални програми са разработени от екипи на Националния център по наркомании, съвместно със специалисти от Превантивно – информационните центрове в страната и са одобрени за прилагане от Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката.

Основна цел на превантивните програми е предотвратяване употребата на психоактивни вещества и утвърждаване на здравословен начин на живот сред подрастващите. Програмите използват предимно интерактивни методи и подходи и са насочени към развиване на социални и личностни умения и формиране на нагласи за живот, свободен от зависимости.

В превантивната програма, насочена към ученици 8-11 клас, е заложена и активна работа по подхода „връстници обучават връстници“, чрез сформиране и обучение на училищни доброволчески екипи.

В Националните превантивни програми, освен обучения на ученици, са предвидени и информационни срещи с родители и учители, което е предпоставка за тяхната ефективност и възможност за обхващане на всички заинтересовани страни в процеса на превенция на рисковото поведение на учениците.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Дружеството на троянските художници гостува в Севлиево

На 14 ноември, четвъртък, от 17.30 часа в градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ в Севлиево ще бъде открита изложба на Дружеството на троянските художници. Това е представителната изложба на дружеството с богато многообразие от стилове.

Севлиевци и гостите на града ще могат да се насладят на произведения в от живопис, пластика, керамика и иконопис, създадени от ръцете на творците от Троян.

снимка: Община Севлиево

Посетителите на художествената галерия ще могат да разгледат творби на известните керамици и живописци от Троян като Цветан Донковски, Цвятко Дочев и Енчо Ганковски.

Дружеството на троянските художници е сред най-известните у нас. Експозицията с произведенията им ще остане в галерията до средата на декември, когато пък ще бъде открита коледната изложба на севлиевските художници и приложници.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица