Новини, Общество|06.02.2018 16:25

Декларацията за връщане на Даниела Василева взриви фейбук

снимка: Община Габрово, Архив

Подписаната декларация от директорите на четири основни, едно средно училище и 8 детски градини, искащи Даниела Василева да бъде върната на работа като директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово, взриви социална мрежа фейбук и предизвика вълна от коментари.

Неиздържаната граматически, пунктуационно и правописно декларация на подкрепилите образователни институции от Габрово породи десетки мнения и изказвания. Според някои, писмото на директорите е срам за образователните институции, които са го подписали, тъй като е неграмотно написано, не само като правопис, но и като форма.

„Защо директорите, които подкрепят писмото, не са застанали с имената си, а са се представили с образователната институция, която представляват. Целите колективи на тези институции ли са зад тях?“, недоумява потребител във фейсбук, оценяващ декларацията за подкрепа като „много плоско скалъпена“.

По думите на друг потребител във фейсбук, на подкрепилите декларация директори им е нужен спешен курс по ограмотяване и запознаване с нормите на българския правопис, тъй като слагайки подписите си под документа би трябвало да са се запознали с него и няма начин съдържанието му, изобилстващо от грешки, да не им е направило впечатление.

В коментарите под разразилия се дебат по темата във фейсбук група, администрирана от представители на Община Габрово, отношение взима и работеща в местната структура на ПП ГЕРБ в Габрово, която се изказва по-скоро в унисон с позицията на директорите, желаещи връщането на Даниела Василева като директор на „Образование и социални дейности“.

„Този документ може да е спретнат „зад гърба“ на повечето от директорите, които дори и с имената си не присъстват… Защо ли?“, запита член на групата. По думите на друг кризисният пиар на управляващите в Габрово отдавна куца, а оставката е била поискана от опозицията. „Оставката е морален акт и се подава веднага, всичко останало е цирк със слаби артисти.“

Според друг потребител на фейсбук групата „тази декларация е гавра с ръководителите на социалните и образователните институции.“Потребители на фейсбук стигат и по-далеч в своите мнения, определяйки декларацията, като такава от един отминал тоталитарен период.

Коментарите за нея оставяме на Вас!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

17 коментара

 • Оттеглете си оставката Госпожо. Делян Добрев как го направи. Имате положителен пример.

 • Искаме си свинята!!! С малките нагли крадливи очички на 5см едно от друго.

 • Не може нашите хора така да подават фОставка!!!
  Ми те така скоро и на Кратунко – Брат ще поискат оставката!!!!
  НЕЧУВАНА НАГЛОСТ НА КОМУНЕТАТА, ДРУГАРИ ГРОБАРИ.

 • Утре започва втория срок. Директори, учители, ученици и техните родители, баби ,дядовци, чичовци,стринки, вуйчовци, вуйни, лели, сваковци, кръстници, кумци и други раднини и приятели да преградят път Е85 и докато госпожата не се върне общината да не го отварят. И за да възтържествува доброто, тая госпожа да бъде назначена за зам. кмет по образование и др. Не можем да си позволим децата да останат умни като тикви и кратуни, ако нея я няма.

 • Хора,събудете се Тя не си мръдна задника да отиде до услугите докато не дойдоха медиите и има наглостта да лъже пред цяла България Познаваме я добре

 • Скоро ще предложа онлайн референдум дали Вилажера да бъде евтанизиран по особено жесток начин – чрез метод който е отречен от човечеството и е бил използван последно преди 200 години а именно разчленяване!

 • Казах ти какво да направиш като дойдеш в Габрово, ако изобщо си някъде… Защоти съм почти сигурен, че квичиш от някоя панелка на Крушата. Та като се наканиш да се видим казваш къде и с удоволствие ще документирам срещата ни и физиономията ти!

  • Ненко, не го бий много по главата, защото може да се върне 15 години назад и да почне да пише хвалебствия за Н.В.СИМЕОН II Sax Coburg Gotha!!!

 • Помня, че на стоянката на театъра искаха среща с Вилажера, сигурно и там е добре да се отбие…

 • А аз, понеже съм от умните, красивите и смели соросоиди, преди няколко години си дадох адреса в Гугъл Ърт, нищо, че на него имаше сграда на държавна служба!!!
  Ако искахте, можехте да отидете и да набиете калинките, дето работят там!!!!

 • Таньо ако не уволниш Рачевиц и Василева утре ще те свали Григоров и то със съд за указване на политически чадър! Разбираш ли?

Напиши коментар