Свържи се с нас

Новини

Декларацията за връщане на Даниела Василева взриви фейбук

снимка: Община Габрово, Архив

Подписаната декларация от директорите на четири основни, едно средно училище и 8 детски градини, искащи Даниела Василева да бъде върната на работа като директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово, взриви социална мрежа фейбук и предизвика вълна от коментари.

Неиздържаната граматически, пунктуационно и правописно декларация на подкрепилите образователни институции от Габрово породи десетки мнения и изказвания. Според някои, писмото на директорите е срам за образователните институции, които са го подписали, тъй като е неграмотно написано, не само като правопис, но и като форма.

„Защо директорите, които подкрепят писмото, не са застанали с имената си, а са се представили с образователната институция, която представляват. Целите колективи на тези институции ли са зад тях?“, недоумява потребител във фейсбук, оценяващ декларацията за подкрепа като „много плоско скалъпена“.

По думите на друг потребител във фейсбук, на подкрепилите декларация директори им е нужен спешен курс по ограмотяване и запознаване с нормите на българския правопис, тъй като слагайки подписите си под документа би трябвало да са се запознали с него и няма начин съдържанието му, изобилстващо от грешки, да не им е направило впечатление.

В коментарите под разразилия се дебат по темата във фейсбук група, администрирана от представители на Община Габрово, отношение взима и работеща в местната структура на ПП ГЕРБ в Габрово, която се изказва по-скоро в унисон с позицията на директорите, желаещи връщането на Даниела Василева като директор на „Образование и социални дейности“.

„Този документ може да е спретнат „зад гърба“ на повечето от директорите, които дори и с имената си не присъстват… Защо ли?“, запита член на групата. По думите на друг кризисният пиар на управляващите в Габрово отдавна куца, а оставката е била поискана от опозицията. „Оставката е морален акт и се подава веднага, всичко останало е цирк със слаби артисти.“

Според друг потребител на фейсбук групата „тази декларация е гавра с ръководителите на социалните и образователните институции.“Потребители на фейсбук стигат и по-далеч в своите мнения, определяйки декларацията, като такава от един отминал тоталитарен период.

Коментарите за нея оставяме на Вас!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

17 коментара

17 Comments

 1. Пълен цирк

  06.02.2018 at 16:58

  Оттеглете си оставката Госпожо. Делян Добрев как го направи. Имате положителен пример.

 2. виладжендър

  06.02.2018 at 17:30

  Искаме си свинята!!! С малките нагли крадливи очички на 5см едно от друго.

 3. ВиллаДебилла

  06.02.2018 at 17:58

  Не може нашите хора така да подават фОставка!!!
  Ми те така скоро и на Кратунко – Брат ще поискат оставката!!!!
  НЕЧУВАНА НАГЛОСТ НА КОМУНЕТАТА, ДРУГАРИ ГРОБАРИ.

 4. Време е

  06.02.2018 at 18:37

  Утре започва втория срок. Директори, учители, ученици и техните родители, баби ,дядовци, чичовци,стринки, вуйчовци, вуйни, лели, сваковци, кръстници, кумци и други раднини и приятели да преградят път Е85 и докато госпожата не се върне общината да не го отварят. И за да възтържествува доброто, тая госпожа да бъде назначена за зам. кмет по образование и др. Не можем да си позволим децата да останат умни като тикви и кратуни, ако нея я няма.

 5. Бивша

  06.02.2018 at 22:44

  Хора,събудете се Тя не си мръдна задника да отиде до услугите докато не дойдоха медиите и има наглостта да лъже пред цяла България Познаваме я добре

 6. Ненко

  06.02.2018 at 23:32

  Скоро ще предложа онлайн референдум дали Вилажера да бъде евтанизиран по особено жесток начин – чрез метод който е отречен от човечеството и е бил използван последно преди 200 години а именно разчленяване!

  • Правилно

   07.02.2018 at 6:50

   🙂

  • Да бъдем хуманни

   07.02.2018 at 9:14

   Мисля, че ще е по- хуманно да бъде принудително заселен в Столипиново, при оснояния електорат на ОПГ ГЕРП, а там братята роми знаят как да постъпят с него 😉

 7. Ненко (оригинал)

  07.02.2018 at 13:38

  Казах ти какво да направиш като дойдеш в Габрово, ако изобщо си някъде… Защоти съм почти сигурен, че квичиш от някоя панелка на Крушата. Та като се наканиш да се видим казваш къде и с удоволствие ще документирам срещата ни и физиономията ти!

  • Добрият съвет

   07.02.2018 at 15:56

   Ненко, не го бий много по главата, защото може да се върне 15 години назад и да почне да пише хвалебствия за Н.В.СИМЕОН II Sax Coburg Gotha!!!

 8. Ненко

  07.02.2018 at 15:58

  Помня, че на стоянката на театъра искаха среща с Вилажера, сигурно и там е добре да се отбие…

 9. Ви-лъжера

  07.02.2018 at 17:34

  А аз, понеже съм от умните, красивите и смели соросоиди, преди няколко години си дадох адреса в Гугъл Ърт, нищо, че на него имаше сграда на държавна служба!!!
  Ако искахте, можехте да отидете и да набиете калинките, дето работят там!!!!

 10. Григо

  08.02.2018 at 12:43

  Таньо ако не уволниш Рачевиц и Василева утре ще те свали Григоров и то със съд за указване на политически чадър! Разбираш ли?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Политическите партии в Севлиево се разбраха за състава на СИК

Общо 501 ще бъдат членовете на избирателните комисии по време на вота на 27 октомври

Политическите партии в Севлиево постигнаха съгласие за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври т.г. Консултациите бяха открити от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов.

При представянето на съставите на СИК никоя от партиите не възрази срещу подредбата им в комисиите. След решение на ЦИК Общинската избирателна комисия – Севлиево определи броя и членовете на всяка секционна избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

ОИК разпредели местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на Община Севлиево. Общият брой членове на СИК за предстоящите местни избори е 501.

От тях на Политическа партия ГЕРБ се падат 154 броя, а за Коалиция „БСП за България“ са 132 броя. По 69 са членовете или ръководствата в СИК на политическите партии ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“ и Политическа партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ ще има 8 членове в СИК.

Общо членовете в секционните комисии на предстоящите избори ще са 294, а ръководството ще е от 207 човека, разпределени съгласно решенията на Общинската избирателна комисия.

снимка: Община Севлиево

На предстоящите избори в Севлиево ще има и две подвижни избирателни секции, стана ясно по време на консултациите. Политическите партии постигнаха съгласие и за състава на тези две избирателни секции.

Съгласно Изборния кодекс хората с трайни увреждания, желаещи да упражнят своето изборно право в подвижните секции, могат да заявят това до 12 октомври. Двете секции ще бъдат също с петима членове.

Политическите партии в Севлиево постигнаха консенсус и при избора на членове и ръководства за подвижните избирателни секции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Фестивал на виното тази събота и неделя на Боженци

Фестивал на виното ще се проведе тази събота и неделя в МАИР „Боженци“, край Габрово. Официалното откриване ще се състои на 21 септември от 14:00 ч., в Изложбената зала на „Старото Школо“ в АИР „Боженци“.

За празничната атмосфера на фестивала ще се погрижи Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“ с главен художествен ръководител – Лъчезар Захариев. В Старото Школо гостите на резервата ще имат възможност да дегустират от продуктите на различни производители, вносители и търговци на винени продукти.

Поради метеорологичните условия, атракцията „Рисуване с вино“ ще се представи в Изложбената зала, а не в къщата -музей „Баба Райна“. Там всеки желаещ, безплатно, ще има възможност да се изправи пред предизвикателството, собственоръчно да сътвори художествен шедьовър с вино.

Под ръководството на художничката Росица Миладинова, гостите ще могат да рисуват върху хартия в нюанси от божествената напитка.

„Заповядайте в Боженци! Потопете се в едно естетическо празненство на тялото и духа!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Предстоят взривни работи по Обхода на Габрово

В петък, 20 септември, от 12.00 до 17.00 часа ще се извършват взривни работи за скален изкоп, част от Обхода на Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Сигнали при взривяването са:
Предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 мин.
Боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.
Отбой – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

Всички действия се извършват по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника за безопасност на труда при взривни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица