Новини, Общество|05.02.2018 16:23

Урок по човечност: Приготвиха ястия за бездомните в Габрово!

снимка: Община Габрово

Потребителите от Дневния център за стари хора в Габрово, заедно с екипа от специалисти в центъра, решиха да приготвят ястия от Българската кухня и да ги дарят на бездомниците в нашия град. Освен ризотото, което приготвиха, жените замесиха и домашен хляб, за да пресъздадат топлия домашен уют.

Центърът предоставя комплекс от социални услуги в общността, които създават условия за оказване на подкрепа на възрастните хора през деня. Основният акцент в работата на екипа е гарантиране равноправно положение и преодоляване на изолираността на възрастните хора, чрез създаване на условия за интегриране в обществото.

Дейностите, които се извършват в Дневния център, са свързани с провеждане на разговори и дискусии по актуални теми, социална контакти и медицинска подкрепа, организиране на занимания по интереси, екскурзии, честване на различни национални, религиозни и лични празници, музикални занятия, трудотерапия /цветарство, готварство, изработване на изделия от хартия и др./

Екипът и потребителите на Центъра канят своите съграждани в пенсионна възраст, които имат нужда от социални контакти или от запълване на свободното си време, да се присъединят към тях.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар