Икономика, Новини|05.02.2018 11:45

НАП – Габрово отчете с 8 милиона повече приходи за миналата година

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В унисон с отличните резултати като цяло в страната за НАП, офисът на приходната агенция в Габрово отчита 170 млн. лева данъчни и осигурителни приходи за 2017 година. Събраната сума е с 8 млн. лева повече спрямо 2016 година и бележи ръст с 7,93%, който за последните три години е 36,60%. Данните оповестиха от Приходната агенция в Габрово.

Отличните резултати се дължат на подобрените отношения с клиентите, увеличените електронни услуги, подобрената контролна дейност, която дава резултати в борбата със „сивата икономика“, подобрена събираемост и др.

За първия месец на тази година НАП – Габрово са събрали 15,86 млн. лева приходи, което е с 4,15 млн. лева повече от 2017 година или е постигнат ръст, в размер на 35,49 %, повече от същия период на миналата година.

„Изключителните ни резултати през последните години са следствие на непрекъснатите ни усилия да изпълним главната си цел – и на стратегическо, и на оперативно ниво, да насърчим и да подкрепим доброволното деклариране и плащане, в т.ч. да използваме поведенчески модели за стимулиране на спазването“, обясняват данъчните.

„Резултатите през последните години съвсем безапелационно го доказват. При 14,080 млрд. събрани приходи през 2014 г., до 19,180 млрд. през 2017 г. като цяло за страната – над 36% ръст за трите последни години. И всичко това вследствие на засиленото доброволно спазване.

Вече 3 години подред, в напълно независими едно от друго изследвания, публичната организация с най-високо обществено доверие е НАП. Това е единствената структура измежду изпълнителна, съдебна и законодателна власт, за която доверието е по-високо от недоверието.“

Според габровските данъчни общественото доверие е най-ценният капитал, с който разполагат. „То е нашият основен инструмент за противопоставяне на принудата, заплахата и санкцията, водещ до все по-добри резултати. Доверието в системата, експертизата, всяка отделна личност, работеща в НАП. Доверието извън системата е пряка функция на доверието вътре“, категорични са НАП – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар