Свържи се с нас

Новини

Училища и градини искат връщането на Даниела Василева

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

Ръководствата на НУ „Васил Левски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, СУ „Отец Паисий”, Детска градина „Мечо Пух”, Детска градина „Младост”, Детска градина „Радост”, Детска градина „Мики Маус”, Детска градина „Явор”, Детска градина „1 юни”, Детска градина „Ран Босилек”, Детска градина „Перуника” искат председателя на местната структура на ПП ГЕРБ в Дряново Даниела Василева да бъде върната на работа като директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово.

Образователните институции в Габрово разпространиха декларация, с която изразяват своята позиция относно освободения директор на Дирекция „Образование и социални дейности“, във връзка със скандалния случай на насилие и тормоз в Центъра за настаняване от семеен тип  за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“.

Публикуваме без редакторска намеса, изпратената до медиите декларация:

„Изразявайки възмущението си от случилото се в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“ в Габрово:

– Настояваме да се даде възможност Прокуратурата да направи задълбочена проверка. След приключване на проверките, да се излезе със становище относно виновните длъжностни лица.

– Считаме, че е недопустимо да се отправят нападки и клевети към ръководителя на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово от лицето, носещо пряка отговорност за работата и дейността на ЦНСТ на деца и младежи с увреждания, без същото лице да подкрепи твърденията си с факти.

Към настоящия момент в началото на календарната година, в системата на Образование в град Габрово има неотложни задачи, изискващи управленско решение, са много и изключително важни, относно приемане на формулата за бюджета на общинските училища и детски градини, прием на учениците в първи клас през 2018 г., държавен пран-прием след завършено основно образование, поддържане на материална база на училища и детски градини и много други.

Ние не искаме Образованието в града от една стабилно работеща системата да бъде поставяно в ситуация на криза, изкуствено да се създава напрежение, породено от междуличностен конфликт от хора с нисък праг на морал и професионализъм.

Ние искаме г-жа Даниела Василева да продължи да работи като директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово.

Г-жа Василева като директор на Дирекция „Образование и социални дейности” в Община Габрово е доказала професионализъм, компетентност, разбиране и решаване на проблемите в сферата на образованието. Не приемаме проблема да се политизира. Образованието трябва да бъде извън политиките на отделните партии.

За нас, представителите на Образователните институции в град Габрово, политиката е една – реализация на Политики на Образование, спазвайки законите и нормативните актове.“

Декларацията е подкрепена от НУ „Васил Левски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, СУ „Отец Паисий”, Детска градина „Мечо Пух”, Детска градина „Младост”, Детска градина „Радост”, Детска градина „Мики Маус”, Детска градина „Явор”, Детска градина „1 юни”, Детска градина „Ран Босилек”, Детска градина „Перуника”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

5 Comments

 1. Възмутен

  02.02.2018 at 21:47

  Направо е ужасно тази балерина, дето е духала на половината партиен актив на ОПГ ГЕРП и окраде милионите, които бяха предназначени за очовечаването и цивилизоването на западналия ни град,да продължава да заема кметския пост.

  Срам за селянизирания ни и циганизиран град от селски тип.

 2. ВАЛЕНТИНА

  04.02.2018 at 0:09

  ТОВА Е ПОРЕДНОТО БЕЗУМИЕ,СЛЕД ТАКЪВ СКАНДАЛ ЗА КОИТО ВАСИЛЕВА Е ЗНАЕЛА НЯКОИ ДА ИСКАТ ДА Я ВРЪЩАТ.СЪБУДЕТЕ СЕ И НЕ СЕ ИЗЛАГАИТЕ,АКО СМЕ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ТЯ НЯМА ДА МОЖЕ ДА РАБОТИ НА ТАКЪВ ПОСТ МИНИМУМ 5 Г.

  • ВАНЯ

   04.02.2018 at 15:11

   Събуди се ти!От къде знаеш, че е знаела, от думите на Лазарова……………! Няма да работи минимум 5 години, ако е виновна, осъдена и с влязла в сила присъда! Ако све в нормална държава си невинен до доказване на вина, а не от кливети и недоказани твърдения. Скандала го сътвориха две ниско морални жени!

 3. Жеко мисиря

  08.02.2018 at 12:45

  АЗ искам изявления на Росен клиторъ по темата!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Погнаха за получен подкуп служител на РЗИ – Габрово

Окръжна прокуратура – Габрово води разследване за получен подкуп от служител на Регионална здравна инспекция – Габрово.

Published

on

Окръжната прокуратура в Габрово води разследване за получен подкуп от служител на Регионална здравна инспекция – Габрово. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Образуваното вчера, 1 юни, досъдебно производство е за престъпление по чл. 301 ал. 1 от НК. То се води за това, че същия ден в Габрово от длъжностно лице – служител на Регионалната здравна инспекция, е била приета облага.

Здравният инспектор е приел парична сума, която не му се следва, за да извърши или да не извърши действие по служба.

Извършени са обиск, претърсвания и изземвания, приобщени са веществени доказателства. Следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Помагач на измамници отнесе 4 „календара“ пандиз

Пратиха „на топло“ габровски помагач на телефонните измамници, правещи се на полицаи, участвал в 20 схеми за почти 180 000 лв.

Published

on

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена вчера, 1 юни, състав на Районния съд осъди мъж от Габрово на 4 години лишаване от свобода за извършени телефонни измами.

Съдът призна подсъдимия габровец, с инициали К.В., за виновен в това, че периода 11 юли 2018 г. – 1 февруари 2019 г., при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, поддържал заблуждение у двадесет лица от Габрово, Трявна, Севлиево и други населени места в областта, че участват в полицейска операция по залавяне на измамници, че е необходима спешна операция на техен роднина или че трябва да заплатят определена сума за получаване на пратка.

С това той им причинил имотна вреда в размер на общо 178 984,60 лева, като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Видно от доказателствата по делото, според указания, давани му по телефона, подсъдимият вземал предоставени от пострадалите пари и ценности, и ги откарвал до определени места в България или Румъния, като малка част от паричните суми задържал за себе си.

За горепосоченото престъпление безскрупулният схемаджия от Габрово бе осъден на 4 години лишаване от свобода. Съдът уважи и предявените от част от пострадалите граждански искове, като осъди К.В. да им заплати обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди, в размер на общо 160 045,60 лева.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК – Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция – по чл.371 т.2 от НПК, като подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях.

Съгласно Закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално определеното на подсъдимия наказание от 6 години „лишаване от свобода“ с 1/3.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово почете Ботев и героите за Свободата и Независимостта на България

Published

on

С поднасяне на цветя днес, 2 юни, габровци почетоха паметта на големия революционер и поет Христо Ботев, и загиналите герои за Свободата и Независимостта на България.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Общоградското поклонение в Габрово се проведе пред паметника на Никола Войновски, военен командир в Ботевата чета.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Представители на габровския клон на НД „Традиция“ организираха почетен караул, а граждани, организации, представители на политически партии, държавни и общински институции изразиха своето уважение.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Под неспирния дъжд своята признателност засвидетелстваха народният представител Кристина Сидорова, областният управител Невена Петкова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.-кметът на Габрово Нела Рачевиц, общински съветници, представители на Държавен архив – Габрово, РИМ – Габрово, общественици и граждани.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Точно в 12.00 часа сирените в продължение на две минути оповестиха отдаването в цялата страна на почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за Свободата и Независимостта на България.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

С  цветя и под съпровода на оркестър Габрово, присъстващите изразиха своята признателност към подвига на участника в Ботевата чета.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Така Габрово почете днес Деня на Ботев и загиналите за Свободата и Независимостта на България.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

За първи път 2 юни се отбелязва през 1884 г. във Враца и Пловдив. Официално обаче Денят за всенародна почит към героите започва през 1901 г., когато на тържествата на връх Вола присъстват живи Ботеви четници.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна е даден на 2 юни 1948 г. Датата е обявена за Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България с решение на Министерски съвет от 31 май 1993 г.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

При подаване на сигнала всички пешеходци и пътни превозни средства, с изключение на влаковете и самолетите, следва да преустановят движението си по улиците и площадите, като останат на място.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg
Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица