Новини|02.02.2018 9:30

Училища и градини искат връщането на Даниела Василева

снимка: Община Габрово, Архив

Ръководствата на НУ „Васил Левски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, СУ „Отец Паисий”, Детска градина „Мечо Пух”, Детска градина „Младост”, Детска градина „Радост”, Детска градина „Мики Маус”, Детска градина „Явор”, Детска градина „1 юни”, Детска градина „Ран Босилек”, Детска градина „Перуника” искат председателя на местната структура на ПП ГЕРБ в Дряново Даниела Василева да бъде върната на работа като директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово.

Образователните институции в Габрово разпространиха декларация, с която изразяват своята позиция относно освободения директор на Дирекция „Образование и социални дейности“, във връзка със скандалния случай на насилие и тормоз в Центъра за настаняване от семеен тип  за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“.

Публикуваме без редакторска намеса, изпратената до медиите декларация:

„Изразявайки възмущението си от случилото се в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“ в Габрово:

– Настояваме да се даде възможност Прокуратурата да направи задълбочена проверка. След приключване на проверките, да се излезе със становище относно виновните длъжностни лица.

– Считаме, че е недопустимо да се отправят нападки и клевети към ръководителя на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово от лицето, носещо пряка отговорност за работата и дейността на ЦНСТ на деца и младежи с увреждания, без същото лице да подкрепи твърденията си с факти.

Към настоящия момент в началото на календарната година, в системата на Образование в град Габрово има неотложни задачи, изискващи управленско решение, са много и изключително важни, относно приемане на формулата за бюджета на общинските училища и детски градини, прием на учениците в първи клас през 2018 г., държавен пран-прием след завършено основно образование, поддържане на материална база на училища и детски градини и много други.

Ние не искаме Образованието в града от една стабилно работеща системата да бъде поставяно в ситуация на криза, изкуствено да се създава напрежение, породено от междуличностен конфликт от хора с нисък праг на морал и професионализъм.

Ние искаме г-жа Даниела Василева да продължи да работи като директор на Дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово.

Г-жа Василева като директор на Дирекция „Образование и социални дейности” в Община Габрово е доказала професионализъм, компетентност, разбиране и решаване на проблемите в сферата на образованието. Не приемаме проблема да се политизира. Образованието трябва да бъде извън политиките на отделните партии.

За нас, представителите на Образователните институции в град Габрово, политиката е една – реализация на Политики на Образование, спазвайки законите и нормативните актове.“

Декларацията е подкрепена от НУ „Васил Левски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, СУ „Отец Паисий”, Детска градина „Мечо Пух”, Детска градина „Младост”, Детска градина „Радост”, Детска градина „Мики Маус”, Детска градина „Явор”, Детска градина „1 юни”, Детска градина „Ран Босилек”, Детска градина „Перуника”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

5 коментара

  • Направо е ужасно тази балерина, дето е духала на половината партиен актив на ОПГ ГЕРП и окраде милионите, които бяха предназначени за очовечаването и цивилизоването на западналия ни град,да продължава да заема кметския пост.

    Срам за селянизирания ни и циганизиран град от селски тип.

  • ТОВА Е ПОРЕДНОТО БЕЗУМИЕ,СЛЕД ТАКЪВ СКАНДАЛ ЗА КОИТО ВАСИЛЕВА Е ЗНАЕЛА НЯКОИ ДА ИСКАТ ДА Я ВРЪЩАТ.СЪБУДЕТЕ СЕ И НЕ СЕ ИЗЛАГАИТЕ,АКО СМЕ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ТЯ НЯМА ДА МОЖЕ ДА РАБОТИ НА ТАКЪВ ПОСТ МИНИМУМ 5 Г.

    • Събуди се ти!От къде знаеш, че е знаела, от думите на Лазарова……………! Няма да работи минимум 5 години, ако е виновна, осъдена и с влязла в сила присъда! Ако све в нормална държава си невинен до доказване на вина, а не от кливети и недоказани твърдения. Скандала го сътвориха две ниско морални жени!

  • АЗ искам изявления на Росен клиторъ по темата!

Напиши коментар