Новини, Политика|01.02.2018 11:45

Султанка Петрова ще открие дискусия по демографски и социални проблеми

снимка: Областна администрация – Габрово

На 2 февруари, петък, в Габрово ще се проведе среща – дискусия в сферата на демографските и социалните проблеми.

Събитието ще бъде открито от заместник – министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова и областния управител на област Габрово Невена Петкова, информираха от администрацията на губернатора.

Програмата предвижда дискусии по теми за състоянието и тенденциите на жизненото равнище и доходите в област Габрово, ограничаване на неравенствата в обществото чрез по-високи доходи и социално-отговорен бизнес, национална политика в областта на социалната икономика и др.

Началният час на срещата е 10.30 ч. Събитието ще се проведе в сградата на Библиотеката на ТУ – Габрово.

Днес, 1 февруари от 17:30 часа в зала 300 на общинската администрация на Община Севлиево ще се проведе среща между представители на Министерството на труда и социалната политика и представители на местната власт – законодателна, изпълнителна, представителните организации на работодателите и синдикати, на заинтересованите страни за развитие на социалната икономика и социалното предприемачество.

Работната среща е от поредицата дискусии, които инициира министерството с цел да бъдат обсъдени най-подходящите форми на взаимодействие и партньорство в социалната сфера. Като посещават общините, представителите на МТСП могат да се запознаят отблизо с проблемите по места и заедно с местната власт да изготвят единна визия чрез конкретни идеи за повишаването на жизненото равнище на населението, да работят за разрешаване на проблемите пред социалното предприемачество и да вземат мерки в борбата с демографската криза в региона.

Срещата е под формата на дискусия, за да има възможност както за обсъждане на виждания и идеи, така и за изграждане на едно трайно сътрудничество с МТПС в нужните насоки. Крайната цел е да се повиши жизненото равнище на хората в региона.

Представителите на МТСП ще бъдат: зам. министър д-р Султанка Петрова, д-р Теменужка Златанова – началник отдел „Жизнен стандарт, доходи от труд и социална икономика“ в МТСП, д-р Теодора Тодорова – държавен експерт, дирекция „Стратегическо планиране и демографска политика“ и доц. д-р Георги Бърдаров.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар