Крими, Новини|25.01.2018 12:50

Пратиха „на топло“ престъпна комбина, извършила крупна измама

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово и разглеждане на делото на две съдебни инстанции, двама извършители на измама в големи размери бяха осъдени. Присъдите на Анчо М. – четири години лишаване от свобода и на съучастникът му Дико Б. – пет години лишаване от свобода, влязоха в сила.

Анчо М. /39 години/ и Дико Б. /42 години / бяха признати за виновни и осъдени за това, че за времето от 11.08.2015г.-17.08.2015г. в Габрово след предварителен сговор, с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали у Николай П. заблуждение, че постъпилите пари по банковата му сметка са собственост на фирмата на обвиняемите, поради което следва да ги изтегли и да им ги предаде във връзка с бъдещото му постъпване на работа в същата фирма и с това му причинили имотна вреда – в размер на 32 000 лв., представляваща големи размери.

По отношение на Анчо А. деянието е било извършено в условията на опасен рецидив.

Обвиняемите били осъждани. Пострадалият притежавал наследствено жилище в Габрово. На неустановена дата през август 2015 г. прибирайки се към дома си бил застигнат от обвиняемия Дико Б., който му се представил под името „Дачо“ и го заговорил, като му споделил, че знаел, къде бил работел и искал да му предложи да работи при него, като касиер и добавил, че притежава няколко магазина.

След този разговор обвиняемите се срещнали няколко пъти с пострадалия, водели го в няколко града и го черпили. При срещите Дико Б. обяснил на пострадалия, че ще го наеме на работа, като ще му плаща 600-700лв., ще му внася осигуровките и ще му открие банкова сметка, по която да получава преводи на служебни средства.

За да бъдел сигурен, че няма да злоупотреби със служебните пари поискал, като гаранция пострадалият да упълномощи обвиняемия Анчо М. с права върху имота си. Пострадалият се съгласил и дал пълномощно на Анчо М. да се разпорежда с жилището му в Габрово.

Използвайки даденото им пълномощно обвиняемите продали жилището на пострадалия за сумата от 32 000 лв., а парите били преведени по откритата преди това банкова сметка на името на Николай П.

Знаейки, че по сметката вече има превод обвиняемите са обадили на пострадалия, като му казали, че трябва да изтегли средствата от сметката си и да им ги предаде, под предлог, че са служебни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар